ΚΟΣΜΟΣ

Αυστραλία: Πτώση της δημοτικότητας του Άμποτ

Αυστραλία: Πτώση της δημοτικότητας του Άμποτ

Πτωτική τάση παρουσιάζει η δημοτικότητα της κυβέρνησης του Συνασπισμού Φιλελευθέρων-Εθνικών στην Αυστραλία, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση του οργανισμού Newspoll.


Παρά τα γεγονός ότι τα φώτα της δημοσιότητας είχαν στραφεί στα ταξίδια του πρωθυπουργού, Τόνι 'Αμποτ, στο εξωτερικό και στη Σύνοδο Κορυφής των G20 που έγινε στο Μπρίσμπεϊν την περασμένη εβδομάδα, η εκλογική δύναμη του συντηρητικού Συνασπισμού μειώθηκε κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες.

Μόλις πριν από δύο βδομάδες ο κυβερνητικός Συνασπισμός συγκέντρωσε το 38% των προτιμήσεων των ψηφοφόρων, ενώ στην τελευταία σφυγμομέτρηση συγκέντρωσε 36%.

Το ίδιο διάστημα, η δύναμη του Εργατικού Κόμματος, σε σταυρούς πρώτης προτίμησης, αυξήθηκε κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες και εκτινάχθηκε από το 36% στο 39%, ενώ κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες μειώθηκε και η εκλογική δύναμη των Πράσινων που κατρακύλησαν, από το 13 στο 11%.

Αυτό σημαίνει ότι μετά την καταμέτρηση και των σταυρών της δεύτερης προτίμησης, το Εργατικό Κόμμα συγκεντρώνει το 55% των προτιμήσεων και ο Συνασπισμός το 45%.

Παράλληλα, κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες υποχώρησε και η δημοτικότητα του πρωθυπουργού, Τόνι 'Αμπτοτ, ενώ η δημοτικότητα του αρχηγού της αντιπολίτευσης Μπιλ Σόρτεν αυξήθηκε κατά πέντε ποσοστιαίες μονάδες.

Στην ερώτηση ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό, ο Τόνι 'Αμποτ έλαβε το 37% και ο Μπιλ Σόρτεν το 43% των προτιμήσεων.

Σχετικές ειδήσεις