ΚΟΣΜΟΣ

Σχεδόν πενήντα Γάλλοι τζιχαντιστές έχουν σκοτωθεί στη Συρία

Σχεδόν πενήντα Γάλλοι τζιχαντιστές έχουν σκοτωθεί στη Συρία

Πενήντα σχεδόν Γάλλοι που είχαν πάει στη Συρία για να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος έχουν σκοτωθεί, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, μετά την αναγνώριση και δεύτερου Γάλλου μεταξύ των τζιχαντιστών που εμφανίζονται στο βίντεο αποκεφαλισμού του Αμερικανού ομήρου Πίτερ Κάσιγκ.

«Γνωρίζουμε τον αριθμό των Γάλλων – είναι περισσότεροι από χίλιοι – που αφορά το φαινόμενο αυτό», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Βαλς.

«Γνωρίζουμε τον αριθμό των Γάλλων που έχουν σκοτωθεί στη Συρία, σχεδόν πενήντα (...). Δυστυχώς, δεν μας εκπλήσσει που μαθαίνουμε ότι Γάλλοι ή άνθρωποι που διαμένουν στη Γαλλία βρίσκονται στην καρδιά τέτοιων ομάδων και συμμετέχουν σε αυτή τη βαρβαρότητα», πρόσθεσε ο Γάλλος πρωθυπουργός.

Μέχρι τώρα, η γαλλική κυβέρνηση έκανε λόγο για «περίπου σαράντα» Γάλλους που έχουν σκοτωθεί στη Συρία. Όμως έπειτα από μια νέα καταμέτρηση, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, ο αριθμός φαίνεται να φτάνει τους 49, διευκρίνισε κυβερνητική πηγή.

«Αυτό ενισχύει την αποφασιστικότητά μας να καταπολεμήσουμε την τρομοκρατία», διαβεβαίωσε ο Βαλς.

Υπενθυμίζεται ότι και ένας δεύτερος Γάλλος, ο 22χρονος Μικαέλ ντος Σάντος, από το Βαλ-ντε-Μαρν, προάστιο του Παρισιού, εμφανίζεται στο βίντεο με τον αποκεφαλισμό Σύρων στρατιωτών και του Κάσιγκ από το Ισλαμικό Κράτος.

Ο ντος Σάντος, πορτογαλικής καταγωγής, είχε ασπαστεί το Ισλάμ και αναχώρησε το φθινόπωρο του 2013 για να πολεμήσει στη Συρία στο πλευρό των τζιχαντιστών.

Σχετικές ειδήσεις