ΚΟΣΜΟΣ

Διακόσια μίλια μακριά από την Κρήτη οι τζιχαντιστές

Διακόσια μίλια μακριά από την Κρήτη οι τζιχαντιστές

Σε απόσταση αναπνοής από τα ελληνικά εδάφη και συγκεκριμένα την Κρήτη βρίσκονται πλέον οι τζιχαντιστές, καθώς όπως αποκάλυψε το CNN, μαχητές του Ισλαμικού Κράτους κατέλαβαν πλήρως την πόλη Ντέρνα, όπου και εκπαιδεύουν νέα μέλη της οργάνωσης.

Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο, τουλάχιστον 800 τζιχαντιστές έχουν αναλάβει την... επιμόρφωση των υποψήφιων νέων μελών, στην πόλη που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την Κρήτη.

«Το Ισλαμικό Κράτος αποτελεί σοβαρή απειλή για τη Λιβύη. Βρίσκονται καθ’οδόν για τη δημιουργία ενός ισλαμικού εμιράτου στην ανατολική Λιβύη», εξήγησε μιλώντας στο CNN ένας πρώην Λίβυος τζιχαντιστής ονόματι Νόμαν Μπένοτμαν συμπληρώνοντας ότι «η Ντέρνα σήμερα είναι ότι και η Ράκα. Αποτελεί προπύργιο τους στη Λιβύη».

Όπως επισημαίνεται στο ρεπορτάζ, στα κυβερνητικά κτίρια κυματίζουν πλέον οι σημαίες του Ισλαμικού Κράτους, ενώ η εκπαίδευση γίνεται σε δώδεκα στρατόπεδα της πόλης.

Στο μεταξύ, ο διεθνής συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ διεξήγαγε 6 αεροπορικές επιδρομές εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους και 1 εναντίον των μαχητών της Ομάδας Χορασάν, μιας οργάνωσης που συνδέεται με την αλ Κάιντα στη Συρία, από τη Δευτέρα ως σήμερα (19/11), ενώ πραγματοποίησε επίσης 24 πλήγματα στο Ιράκ κατά τη διάρκεια της ίδιας περιόδου, ανακοίνωσε η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση, η οποία είναι αρμόδια για την περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Οι βομβαρδισμοί εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ επικεντρώθηκαν στις βόρειες περιοχές της χώρας, όπου βρίσκονται τα κοιτάσματα πετρελαίου, και συμπεριέλαβαν 13 επιδρομές κοντά στο Κιρκούκ και 7 κοντά στη Μοσούλη, επισήμανε η CentCom σε ένα δελτίο Τύπου που εξέδωσε.

Στη Συρία, οι 5 αεροπορικές επιδρομές έπληξαν στόχους κοντά στο Κομπάνι ενώ 1 βομβαρδισμός στο Χάραμ, στη βορειοδυτική Συρία, είχε αποτέλεσμα να καταστραφεί μία αποθήκη που συνδέεται με την Ομάδα Χορασάν, τονίζεται στο δελτίο Τύπου.

Εξάλλου, η Γαλλία πρόκειται να στείλει 6 επιπλέον μαχητικά αεροσκάφη στην Ιορδανία, από όπου θα συμμετέχουν στις στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, όπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός Άμυνας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν.

Τα τζετ αυτά, έξι Μιράζ, θα συμμετέχουν στις επιδρομές μαζί με τα αεροσκάφη τύπου Ραφάλ που ήδη επιχειρούν στο Ιράκ, είπε ο Λε Ντριάν στη γαλλική Εθνοσυνέλευση.

Τα μαχητικά αεριωθούμενα Ραφάλ διεξήγαγαν επιδρομές εναντίον στόχων του Ισλαμικού Κράτους στο Κιρκούκ στο βόρειο Ιράκ τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτης, διευκρίνισε ακόμη ο Γάλλος υπουργός.

Σχετικές ειδήσεις