ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Συνεχίζονται τα αεροπορικά πλήγματα των ΗΠΑ

Συρία: Συνεχίζονται τα αεροπορικά πλήγματα των ΗΠΑ

Μια αεροπορική επιδρομή που εξαπέλυσε η Πολεμική Αεροπορία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής είχε αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο τουλάχιστον δύο μέλη της οργάνωσης Μέτωπο αλ Νόσρα, στο τέταρτο πλήγμα εναντίον του βραχίονα της αλ Κάιντα στη Συρία από τον Σεπτέμβριο, όπως ανέφεραν μια μη κυβερνητική οργάνωση και Σύροι ακτιβιστές.


Χθες (19/11) ο στρατός των ΗΠΑ ανέφερε σε μια ανακοίνωσή του ότι οι επιδρομές, που σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και ακτιβιστές έγιναν αργά προχθές Τρίτη (18/11), κατέστρεψαν μια «εγκατάσταση με αποθήκες την οποία διαχειρίζονταν βετεράνοι της αλ Κάιντα» που ανήκουν σε μια ομάδα γνωστή με την ονομασία Χορασάν.

Σύμφωνα με την Ουάσινγκτον, ο πυρήνας αυτός της αλ Κάιντα συνωμοτούν για να εξαπολύσουν επιθέσεις εναντίον των ΗΠΑ.

Ο Ράμι Άμπντουλ Ραχμάν, ο επικεφαλής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο εδρεύει στη Βρετανία, ανέφερε ότι τουλάχιστον δύο μέλη του Μετώπου αλ Νόσρα έχασαν τη ζωή τους στα πλήγματα αυτά. Δεν υπάρχουν στοιχεία τα οποία να καταδεικνύουν ότι τα πλήγματα στοίχισαν τη ζωή ανώτερων στελεχών της οργάνωσης, ή του δικτύου Χορασάν.

Δύο κάτοικοι μιας περιοχής γύρω από την αγροτική συνοριακή περιοχή Χάρεμ της επαρχίας Ιντλίμπ είπαν εξάλλου ότι τουλάχιστον έξι πολίτες, ανάμεσά τους δύο γυναίκες και ένα παιδί, τραυματίστηκαν σε ένα σπίτι κοντά στην εγκατάσταση που επλήγη στην αμερικανική αεροπορική επιδρομή.

Ο όρος Χορασάν για τους ισλαμιστές παραπέμπει σε περιοχές του Πακιστάν και του Αφγανιστάν, όπου πιστεύεται ότι κρύβονται ανώτερα στελέχη της αλ Κάιντα. Η ομάδα Χορασάν αποτελεί, σύμφωνα με δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών, έναν πυρήνα ξένων μαχητών στις τάξεις του Μετώπου αλ Νόσρα.

Σχετικές ειδήσεις