ΚΟΣΜΟΣ

Ομολογία Παλαιστινίου για επίθεση σε Ισραηλινούς στρατιώτες

Ομολογία Παλαιστινίου για επίθεση σε Ισραηλινούς στρατιώτες

Την ομολογία ενός Παλαιστινίου για την επίθεση σε τρεις στρατιώτες από το Ισραήλ, ανακοίνωσαν πως απέσπασαν οι Αρχές της χώρας.

Το περιστατικό είχε γίνει στις 5 Νοεμβρίου και σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζονται οι Ισραηλινοί ο Παλαιστίνιος είχε τραυματίσει τους στρατιώτες με το όχημά του, σε τοποθεσία που υπήρχε καταυλισμός Παλαιστινίων. Ο φερόμενος ως δράστης, τότε είχε μιλήσει για ατύχημα, ωστόσο η αστυνομία ισχυρίζεται πως ο ίδιος ομολόγησε:

«Στη διάρκεια της ανάκρισης που διεξήγαγε η Σιν Μπετ (η υπηρεσία πληροφοριών), παραδέχθηκε ότι χτύπησε τους στρατιώτες και ότι επρόκειτο για μια προμελετημένη επίθεση. Ο δράστης αποτελεί και μέλος της Χαμάς».

Η πηγή που διέρρευσε τις πληροφορίες αναφέρει πως ο Μασάλμεχ παραδέχθηκε κατά την ανάκριση πως πηγή έμπνευσης για την επίθεση αποτέλεσε παρόμοια πράξη που είχε πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα στην Ιερουσαλήμ από έναν άλλο Παλαιστίνιο, ο οποίος έριξε το φορτηγάκι του σε μια ομάδα ανθρώπων σκοτώνοντας έναν αστυνομικό προτού πέσει νεκρός από τα πυρά της αστυνομίας.

Σχετικές ειδήσεις