ΚΟΣΜΟΣ

«Ρούκι» αστυνομικός σκότωσε αθώο 28χρονο πατέρα

«Ρούκι» αστυνομικός σκότωσε αθώο 28χρονο πατέρα

Στα σεμινάρια της αστυνομίας περί χρήσης του όπλου, ο Πίτερ Λάιανγκ λογικά απουσίαζε, αν κρίνει κανείς από το περιστατικό που σημειώθηκε σε περιοχή της Νέας Υόρκης...

Ο Λάιανγκ, ο οποίος μετρούσε μόλις κάτι μήνες στο Σώμα, αναγκάστηκε να παραδώσει το όπλο του και τέθηκε σε διαθεσιμότητα. Αφορμή για να συμβούν αυτά ήταν το γεγονός ότι σκότωσε έναν 28χρονο πατέρα μπροστά στα μάτια της συντρόφου του. Το θύμα, ονόματι Ακάι Γκέρλι, βρισκόταν στην εξωτερική σκάλα των «ροζ κτιρίων» και επιχειρούσε να κατέβει από τον 7ο όροφο, όταν δέχθηκε μια σφαίρα στο στήθος. Αποτέλεσμα ήταν να πέσει με ελεύθερη πτώση στον πέμπτο όροφο και λίγη ώρα αργότερα να ξεψυχήσει.

Όπως υποστήριξε ο ένοχος αστυνομικός, άκουσε ύποπτους θορύβους στο σκοτάδι και θεώρησε ότι επρόκειτο για διαρρήκτες, οπότε του φάνηκε λογικό να πυροβολήσει στο ψαχνό στερώντας από ένα μικρό παιδάκι τον πατέρα του. Τον Λάιανγκ, βέβαια, καίει η κατάθεση της συντρόφου του θύματος η οποία ισχυρίστηκε ότι «δεν μπήκαν στη διαδικασία να πουν την ιδιότητά τους, ως όφειλαν. Απλώς πυροβόλησαν...»

Σχετικές ειδήσεις