ΚΟΣΜΟΣ

Έβαλε την κόρη του να καταπιεί 104 κάψουλες με κοκαΐνη!

Έβαλε την κόρη του να καταπιεί 104 κάψουλες με κοκαΐνη!

Στη σύλληψη ενός Κολομβιανού, ο οποίος κατηγορείται ότι ανάγκασε την 11χρονη κόρη του να καταπιεί 104 κάψουλες με κοκαΐνη, προχώρησε η αστυνομία της χώρας.

Ο Ντιέγκο Φερνάντο Μανσίγια Αγκιλάρ - φυγόδικος από την περασμένη εβδομάδα, όταν το παιδί του εισήχθη σε νοσοκομείο - κατεζητείτο για απόπειρα ανθρωποκτονίας, χρησιμοποίηση ανηλίκου για την τέλεση αδικήματος και εμπορία ναρκωτικών. Συνελήφθη σε ένα επαρχιακό σπίτι στο δήμο Σανταντέρ του Κιλιτσάο, 30 χλμ. από την Κάλι, όπου διαμένει.

Οι Αρχές προσέφεραν μάλιστα αμοιβή 20 εκατομμυρίων πέσος (περίπου €7.450), ένα ποσό 30πλάσιο του κατώτερου μηνιαίου μισθού στην Κολομβία, για πληροφορίες που θα οδηγούσαν στη σύλληψή του, μετά το σάλο που προκλήθηκε από τη δημοσιοποίηση της πρωτοφανούς υπόθεσης.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο η εντεκάχρονη παραπονέθηκε για έντονους πόνους στην κοιλιά, επιστρέφοντας σπίτι της μετά από επίσκεψη στον πατέρα της. Διακομίστηκε έτσι στα επείγοντα ενός νοσοκομείου, όπου οι γιατροί ανακάλυψαν μέσα στο σώμα της κάψουλες με 600 περίπου γραμμάρια κοκαΐνης.

Σύμφωνα με τις Αρχές, ο πατέρας ήθελε να χρησιμοποιήσει την κόρη του ως «μουλάρι» (στην αργκό των λαθρέμπορων ναρκωτικών), προκειμένου να μεταφέρει τα ναρκωτικά στην Ευρώπη, πιθανότατα στην Ισπανία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Κολομβία κατατάσσεται στις πρώτες θέσεις στην παραγωγή κοκαΐνης παγκοσμίως, μαζί με το Περού. Σύμφωνα μάλιστα με την υπηρεσία του ΟΗΕ για την καταπολέμηση της εμπορίας ναρκωτικών και του εγκλήματος (UNODC), το 2013, στη χώρα αυτή της Λατινικής Αμερικής παρήχθησαν περίπου 290 τόνοι του συγκεκριμένου ναρκωτικού.

Σχετικές ειδήσεις