ΚΟΣΜΟΣ

Γάζα: Παλαιστίνιος έπεσε νεκρός από ισραηλινά πυρά

Γάζα: Παλαιστίνιος έπεσε νεκρός από ισραηλινά πυρά

Νεκρός από τα πυρά Ισραηλινών στρατιωτών έπεσε ένας Παλαιστίνιος στη Λωρίδα της Γάζας, όπως υποστηρίζουν Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι και μεταφέρουν διεθνή ΜΜΕ.

Η είδηση μεταδόθηκε από το Γαλλικό Πρακτορείο και το περιστατικό ισοδυναμεί με τεράστιο πλήγμα στην προσπάθεια που γίνεται ώστε να επικρατήσουν στην περιοχή η ειρήνη και η λογική.

Από τον περασμένο Αύγουστο, όταν Παλαιστίνιοι και Ισραηλινοί ήρθαν σε συμφωνία για ανακωχή, δεν υπήρξε καμία ανθρώπινη απώλεια.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Υγείας διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο 32χρονος, Φάντελ Μοχάμεντ Χαλάουα, καλλιεργούσε το χωράφι του όταν τραυματίστηκε θανάσιμα από μία σφαίρα που ερρίφθη από πύργο παρατήρησης του ισραηλινού στρατού στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας, όπου τα ισραηλινά στρατεύματα δεν εισέρχονται, αλλά φυλάσσουν την περιοχή, έχοντας επιβάλλει αποκλεισμό εδώ και 8 χρόνια.

Ο ισραηλινός στρατός δεν έχει μέχρι στιγμής σχολιάσει το περιστατικό. Ένας από τους συγγενείς του Χαλάουα είπε ότι το θύμα έψαχνε για ωδικά πτηνά, τα οποία φτιάχνουν τις φωλιές τους στα δέντρα που βρίσκονται κοντά στην ισραηλινή μεθόριο και πωλούνται σε υψηλές τιμές στις αγορές της Γάζας.

Περισσότεροι από 2.100 Παλαιστίνιοι, στην πλειονότητά τους πολίτες, σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Γάζα, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας. Από την ισραηλινή πλευρά, 67 στρατιώτες και 6 πολίτες έχασαν τη ζωή τους.

Σχετικές ειδήσεις