ΚΟΣΜΟΣ

Ο «Τζιχάντι Τζον» χρησιμοποιεί σωσία;

Ο «Τζιχάντι Τζον» χρησιμοποιεί σωσία;

Αναλυτές που ερευνούν την εκτέλεση του Αμερικανού ομήρου, Πήτερ Κάσινγκ, από τους τζιχαντιστές υποστηρίζουν ότι ανακάλυψαν ένα δεύτερο μασκοφόρο άνδρα στο φρικιαστικό βίντεο το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα από το Ισλαμικό Κράτος πριν από λίγες ημέρες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Mirror, ο διαβόητος εκτελεστής του Ισλαμικού Κράτους, γνωστός και ως «Τζιχάντι Τζον», είναι πολύ πιθανό να χρησιμοποιεί σωσία προκειμένου να «ξεγελάσει» την αμερικανική κατασκοπεία.

Ο δεύτερος άνδρας είναι ορατός σε ένα μόνο πλάνο του βίντεο και οι ειδικοί πιθανολογούν ότι ο «Τζιχάντι Τζον», στην προσπάθειά του να μπερδέψει τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη τα οποία σαρώνουν την περιοχή, χρησιμοποιεί σωσία.

Ειδικός σε θέματα τρομοκρατίας ανέφερε στην Telegraph ότι το παραπάνω σενάριο είναι αρκετά πιθανό, καθώς ο εκτελεστής του Ισλαμικού κράτους καλύπτει το πρόσωπό του σε όσα βίντεο έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, και οι δυο άνδρες φαίνονται να έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά.

Ο 24χρονος Abdel-Majed Abdel Bary, ο οποίος πιστεύεται ότι κρύβεται πίσω από την μάσκα του αιμοσταγή ισλαμιστή, είχε εμφανιστεί το 2011 σε ένα βίντεο του καναλιού Channel 9 κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στο Τότεναμ.

Σχετικές ειδήσεις