ΚΟΣΜΟΣ

Φονικές πλημμύρες στο Μαρόκο

Φονικές πλημμύρες στο Μαρόκο

Τουλάχιστον 35 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 3 αγνοούνται, εξαιτίας πλημμυρών που σάρωσαν το Μαρόκο.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας, η επαρχία Γκελμίν, στα νότια της χώρας, επλήγη περισσότερο από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που στοίχισαν τη ζωή σε 24 ανθρώπους, ενώ 214 άτομα διασώθηκαν.

Οι πλημμύρες έχουν προκαλέσει επίσης σοβαρές ζημιές σε τμήματα του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας, την ίδια ώρα που σε δύο φράγματα μεγάλων ποταμών, στα νοτιοανατολικά της χώρας, έχουν ήδη συσσωρευτεί υπέρογκες ποσότητες νερού.

Στο μεταξύ, το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο 2M μετέδωσε εικόνες στις οποίες ντόπιοι εκφράζουν την οργή τους διότι τα σπίτια τους χάθηκαν κάτω από τα νερά κοντά στην πόλη Ερασίντια.

Το συνεχιζόμενο κλείσιμο των εθνικών οδών αναμένεται πάντως – σύμφωνα με τα Μέσα ενημέρωσης - να πυροδοτήσει εκ νέου οργισμένες διαμαρτυρίες.

Από την πλευρά του, ο βασιλιάς της χώρας, Μοχάμεντ διέταξε – μέσω ανακοίνωσης - τις Αρχές να λάβουν «όλα τα απαραίτητα έκτακτα μέτρα προκειμένου να βοηθήσουν και να υποστηρίξουν τα θύματα των πλημμυρών».

«Χάσαμε τα πάντα, τα πάντα. Τώρα οι οικογένειές μας θα κοιμηθούν στο κρύο», δήλωσε μία γυναίκα στην περιοχή Ερασίντια, όπου τουλάχιστον 60 σπίτια καταστράφηκαν.

«Τα προηγούμενα προγράμματα (των Αρχών) για την επισκευή των σπιτιών μας από πλίνθους δε μας έσωσαν, τα σπίτια μας παρασύρθηκαν», συμπλήρωσε στο δίκτυο 2Μ.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι ο στρατός έστειλε ελικόπτερα για να βοηθήσουν στην απομάκρυνση δεκάδων ανθρώπων, περιλαμβανομένων και μερικών ξένων, σε ορισμένες περιοχές που απειλούνται από την άνοδο των υδάτων, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων ΜΑΡ.

Σχετικές ειδήσεις