ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλός γιατρός προσβλήθηκε από Έμπολα στη Σιέρα Λεόνε

Ιταλός γιατρός προσβλήθηκε από Έμπολα στη Σιέρα Λεόνε

Στη Ρώμη, σε ένα νοσοκομείο ειδικευμένο στην αντιμετώπιση ειδικών λοιμώξεων, θα μεταφερθεί ένας Ιταλός γιατρός που μολύνθηκε από τον ιό Έμπολα στη Σιέρα Λεόνε.

Σύμφωνα πάντως με ανακοίνωση του ιταλικού υπουργείου Υγείας, ο γιατρός, ο οποίος εργαζόταν για τη μη κυβερνητική οργάνωση Emergency, προς το παρόν δεν έχει πυρετό ή άλλα σοβαρά συμπτώματα. Παρόλα αυτά, αναμένεται να επιστρέψει στην Ιταλία με ειδική πτήση τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη (25/11).

«Ενημερωθήκαμε χθες (σ.σ. Κυριακή) από τη ΜΚΟ Emergency ότι ένας Ιταλός γιατρός βρέθηκε θετικός στον ιό Έμπολα στη Σιέρα Λεόνε. Οι μονάδες αντιμετώπισης κρίσεων του υπουργείου Εξωτερικών και Άμυνας ενεργοποιήθηκαν για τη μεταφορά του ασθενούς στο εθνικό ινστιτούτο για λοιμώδεις ασθένειες στη Ρώμη», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

«Μπορούμε να διαβεβαιώσουμε την οικογένειά του ότι ο γιατρός νιώθει καλά, δεν είχε πυρετό ή άλλα συμπτώματα κατά τη διάρκεια της νύχτας», διευκρίνισε η Ιταλίδα υπουργός Υγείας Μπεατρίς Λορετσίν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο γιατρός αυτός, η ταυτότητα του οποίου δεν έχει γίνει γνωστή, ώστε να διασφαλιστεί η ιδιωτικότητα του ίδιου και της οικογένειάς του, είναι ο πρώτος Ιταλός που προσβάλλεται από τον ιό Έμπολα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΜΚΟ, εργαζόταν σε ένα κέντρο νοσηλείας ασθενών με Έμπολα στη Λάκα στη Σιέρα Λεόνε. Και μπορεί να «παρουσίασε συμπτώματα του ιού», όμως «η τρέχουσα κατάσταση της υγείας του είναι καλή», διευκρινίζεται.

Σχετικές ειδήσεις