ΚΟΣΜΟΣ

Δυνάμεις του Χάφταρ βομβάρδισαν το αεροδρόμιο της Τρίπολης

Δυνάμεις του Χάφταρ βομβάρδισαν το αεροδρόμιο της Τρίπολης

Το διάδρομο προσγείωσης του μοναδικού αεροδρομίου που συνεχίζει να λειτουργεί στην Τρίπολη, στοχοθέτησε αεροπορική επιδρομή των δυνάμεων, πιστών στον πρώην στρατηγό της Λιβύης, Χαλίφα Χάφταρ.

Ένα μαχητικό αεροσκάφος που πετούσε σε χαμηλό ύψος εκτόξευσε δύο πυραύλους εναντίον του αεροδρομίου Μιτίγκα, στα ανατολικά προάστια της Τρίπολης, το οποίο τελεί υπό τον έλεγχο των πολιτοφυλάκων της Φατζρ Λίμπια. Την «Αυγή της Λιβύης», η οποία πολεμά εναντίον της αναγνωρισμένης από τη διεθνή κοινότητα κυβέρνησης.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως οι πτήσεις έχουν προσωρινά εκτραπεί προς το αεροδρόμιο της Μισράτα, σε απόσταση 200 χιλιομέτρων ανατολικά της Τρίπολης.

Από το στρατιωτικό αεροδρόμιο Μιτίγκα διεξάγονται πτήσεις της πολιτικής αεροπορίας, έπειτα από το κλείσιμο του διεθνούς αεροδρομίου της Τρίπολης, λόγω των σοβαρών ζημιών που υπέστη το καλοκαίρι, κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων μεταξύ των αντίπαλων παραστρατιωτικών ομάδων.

Στο μεταξύ, οι μάχες μαίνονται μεταξύ των δύο στρατοπέδων (των πολιτοφυλάκων Φατζρ Λίμπια και των πολιτοφυλάκων της πόλης Ζιντάν) στη δυτική Λιβύη, όπου οι μαχητές του Ζιντάν επωφελούνται από τη στήριξη των δυνάμεων που δηλώνουν πίστη στην κυβέρνηση αλ Τένι και στον απότακτο στρατηγό Χαλίφα Χάφταρ, περιλαμβανομένης της πολεμικής αεροπορίας.

«Οι δυνάμεις της πολεμικής αεροπορίας διεξήγαγαν την επιδρομή εναντίον της βάσης Μιτίγκα, όπου έχουν οχυρωθεί οι τρομοκρατικές οργανώσεις», δήλωσε τέλος στο Γαλλικό Πρακτορείο ο στρατηγός Σαγκρ αλ Τζερούσι, επικεφαλής των δυνάμεων της αεροπορίας, αναφερόμενος στους πολιτοφύλακες της Φατζρ Λίμπια, που ελέγχουν την πρωτεύουσα της Λιβύης από τον Αύγουστο…

Σχετικές ειδήσεις