ΚΟΣΜΟΣ

Αφγανιστάν:Στους 57 οι νεκροί από το μακελειό σε αγώνα βόλεϊ

Αφγανιστάν:Στους 57 οι νεκροί από το μακελειό σε αγώνα βόλεϊ

Υπέκυψαν στα τραύματά τους άλλοι 12 εκ των τραυματιών της επίθεσης στον αγώνα βόλεϊ στο Αφγανιστάν. Ο αριθμός των νεκρών από την επίθεση που έγινε την Κυριακή έφτασαν τους 57.

Ο βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία είχε ζωστεί, ενώ βρισκόταν ανάμεσα σε εκατοντάδες θεατές οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί προκειμένου να παρακολουθήσουν έναν αγώνα βόλεϊ μεταξύ δύο τοπικών ομάδων στην επαρχία Πακτικά στο ανατολικό Αφγανιστάν.

«Ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε στους 57 καθώς 12 άνθρωποι απεβίωσαν κατά τη διάρκεια της νύχτας εξαιτίας των σοβαρών τραυμάτων που έφεραν», δήλωσε εκπρόσωπος τoυ τοπικού κυβερνήτη. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι τουλάχιστον 60 άνθρωποι τραυματίστηκαν και ότι η πλειονότητα των νεκρών ήταν νέοι και παιδιά.

Το περιστατικό αυτό αποτελεί την πιο θανατηφόρα επίθεση από τότε που ανέλαβε καθήκοντα η νέα κυβέρνηση στις 29 Σεπτεμβρίου.

Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την πολύνεκρη επίθεση, ωστόσο η αφγανική υπηρεσία πληροφοριών εικάζει ότι πίσω από αυτή βρίσκεται το δίκτυο Χακάνι.

Σχετικές ειδήσεις