Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Φέργκιουσον: Πυροβόλησαν γυναίκα με καρδιακή προσβολή!

Newsbomb

Νέα θύελλα αντιδράσεων και κοινωνική κατακραυγή έχει προκαλέσει η αναίτια επίθεση αστυνομικών με δακρυγόνα και πλαστικές σφαίρες, εναντίον ομάδας διαδηλωτών που προσπαθούσε να βοηθήσει μια γυναίκα, η οποία φέρεται να υπέστη καρδιακή προσβολή κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στο Φέργκιουσον.

Λίγο μετά την απόφαση των ενόρκων να μην παραπέμψουν σε δίκη το λευκό αστυνομικό Ντάρεν Ουίλσον, ο οποίος τον περασμένο Αύγουστο πυροβόλησε και σκότωσε τον 18χρονο μαύρο έφηβο Μάικλ Μπράουν στο Φέργκιουσον, το αίμα του εξαγριωμένου πλήθους έχει αρχίσει να… βράζει.

Λόγω της έντασης, μια γυναίκα – σύμφωνα με μαρτυρίες διαδηλωτών – παθαίνει καρδιακή προσβολή, κάτι ωστόσο που όχι μόνο δεν… συγκίνησε τις αστυνομικές δυνάμεις, αλλά μάλλον τις… απείλησε!

Αντί έτσι να βοηθήσουν τους διαδηλωτές που προσπάθησαν να μεταφέρουν την άτυχη γυναίκα σε ασφαλές σημείο, ώστε να δεχθεί τις πρώτες βοήθειες, κάνουν χρήση δακρυγόνων και πυροβολούν αδιακρίτως με πλαστικές σφαίρες!

«Παθαίνει καρδιακή προσβολή, παθαίνει καρδιακή προσβολή», ακούγεται να φωνάζει κάποιος προς τους αστυνομικούς, φθάνοντας στο ανθρώπινο τείχος που έχουν σχηματίσει, εκλιπαρώντας:«Χρειάζεται βοήθεια, χρειάζεται βοήθεια».

ferguson heartattackwoman

Και μπορεί ένας αστυνομικός να ζητά από τους διαδηλωτές να απομακρυνθούν, υποσχόμενος να βοηθήσει τη γυναίκα, ωστόσο δευτερόλεπτα αργότερα οι συνάδελφοί του έχουν άλλη… γνώμη.

Την ώρα μάλιστα που το σημείο καλύπτεται με καπνούς, η γυναίκα αφήνεται στην… τύχη της και ξαπλωμένη στο έδαφος, ενώ ένας άνδρας φωνάζει πως είναι η μητέρα του! Παρόλα αυτά ένας από τους αστυνομικούς δεν τον αφήνει καν να την πλησιάσει…

Τις συγκλονιστικές εικόνες από το Φέργκιουσον που κάνουν το γύρο του διαδικτύου, κατέγραψε δημοσιογράφος.