ΚΟΣΜΟΣ

Κίνα: Παράσιτο από χαλασμένο φαγητό έτρωγε τον εγκέφαλό του!

Κίνα: Παράσιτο από χαλασμένο φαγητό έτρωγε τον εγκέφαλό του!

Με το στόμα ανοιχτό και την τρίχα… κάγκελο έμειναν γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό νοσοκομείου της Σαγκάη, μόλις είδαν την ακτινογραφία ενός 11χρονου.

Το άτυχο αγοράκι διαμαρτυρόταν για έντονους πόνους στο κεφάλι, υποφέροντας μάλιστα και από επιληπτικές κρίσεις, ωστόσο ούτε στο χειρότερο εφιάλτη τους μπορούσαν να φανταστούν οι γονείς του την αιτία.

Αφού εισήχθη στο νοσοκομείο Xinhua, οι χειρουργοί ανακάλυψαν - μέσω ακτινογραφίας – έναν ανεπιθύμητο επισκέπτη να… κυκλοφορεί ανενόχλητος στο κρανίου του Liao!

Σύμφωνα με το 42χρονο πατέρα του, Liang Chao, ο μικρός σπάνια έτρωγε σπιτικό φαγητό, αγοράζοντας συνέχεια τρόφιμα από εμπόρους στο δρόμο. Υποθέτει, έτσι, πως κάποιο από αυτά ήταν μολυσμένο…

«Δεν ξέρω γιατί έτρωγε όλα αυτά τα αηδιαστικά πράγματα. Μια φορά μού είπε πως έφαγε ψητό φίδι. Αμφιβάλλω ότι όλα αυτά τα εδέσματα ήταν αυτά που του παρουσίαζαν. Είναι μόλις 11 ετών και δεν μπορεί να γνωρίζει τη διαφορά», τόνισε.

Κάτι που επιβεβαίωσαν οι γιατροί καθώς διέγνωσαν sparganosis, μια παρασιτική μόλυνση η οποία μπορεί να προσβάλει ανθρώπους, μετά από κατανάλωση μολυσμένων βατράχων, φιδιών ή μικρών θηλαστικών που δεν έχουν μαγειρευτεί σωστά. Σε σπάνιες περιπτώσεις, η μόλυνση μπορεί επίσης να προκληθεί και από την κατανάλωση ωμού χοιρινού κρέατος.

Το παράσιτο εισέρχεται στο σώμα μέσω της πεπτικής οδού, ενώ μερικές φορές μολύνει το μάτι, αν και στοχεύει κυρίως τον εγκέφαλο, προκαλώντας εκτεταμένη βλάβη, ακόμα και θάνατο αν δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα.

Συνήθως πάντως μολύνει μόνο σκύλους και γάτες…

Σχετικές ειδήσεις