ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Νεκρός 12χρονος από οβίδα στο Ντονέτσκ

Ουκρανία: Νεκρός 12χρονος από οβίδα στο Ντονέτσκ

Ένα 12χρονο αγόρι και μια 55χρονη γυναίκα έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια βομβαρδισμού στο Ντόνετσκ της ανατολικής Ουκρανίας, παρά τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός που τέθηκε σε εφαρμογή την 5η Σεπτεμβρίου.

Οι διοικητικές Αρχές του Ντόνετσκ, προπύργιο των αυτονομιστών, ανέφεραν ότι το παιδί σκοτώθηκε στη μέση του δρόμου, ενώ η γυναίκα χτυπήθηκε από οβίδα, η οποία έπεσε στο διαμέρισμά της, σε μια περιοχή που σφυροκοπείται ανελέητα από πυρά πυροβολικού τις τελευταίες ημέρες.

«Μια οβίδα τη χτύπησε απευθείας», ανέφερε ο γιος της άτυχης γυναίκας. «Δεν ξέρω γιατί δεν χτυπήθηκα και εγώ. Στεκόμουν δίπλα της. Μόνο στο λαιμό μου ένιωσα ελαφρώς ένα κάψιμο», συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του ένας αυτόπτης μάρτυρας, μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters, ανέφερε ότι είδε μια λίμνη αίματος και έναν κρατήρα στο σημείο όπου σκοτώθηκε ο 12χρονος στην περιοχή Κιουμπουσχέβσκι. Οι κάτοικοι είπαν επίσης ότι ο μικρός έτρεχε προς ένα καταφύγιο όταν τον χτύπησε η βόμβα, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στην ίδια περιοχή ζημιές υπέστησαν και πολλά κτίρια, μεταξύ των οποίων και ένα παιδιατρικό νοσοκομείο: μια οβίδα έπληξε την οροφή του.

Σύμφωνα με στοιχεία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, κατά μέσο όρο 13 άνθρωποι, στρατιώτες, αντάρτες και άμαχοι χάνουν τη ζωή τους καθημερινά, μετά την επίσημη κατάπαυση του πυρός, η οποία συμφωνήθηκε μεταξύ των ουκρανικών Αρχών, των αυτονομιστών και της Ρωσίας. Την ίδια ώρα, οι ουκρανικές κυβερνητικές δυνάμεις και οι αυτονομιστές αλληλοκατηγορούνται για την παραβίαση των όρων της ανακωχής, ενώ σχεδόν ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει την περιοχή, κυρίως τους τελευταίους δυο μήνες…

Από την εξέγερση, δε, των φιλορώσων αυτονομιστών τον περασμένο Απρίλιο, περισσότεροι από 4.300 μαχητές και άμαχοι έχουν σκοτωθεί στην ανατολική Ουκρανία...

Σχετικές ειδήσεις