ΚΟΣΜΟΣ

Γάζα: Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για τις πλημμύρες (pics)

Γάζα: Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για τις πλημμύρες (pics)

Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών κήρυξε την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά τις βροχοπτώσεις που οδήγησαν σε σοβαρές πλημμύρες.

Το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας επιδεινώνει την ήδη φρικτή ανθρωπιστική κατάσταση εξαιτίας του αποκλεισμού και του πρόσφατου πολέμου.

Εκτεταμένες πλημμύρες ανάγκασαν εκατοντάδες κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, επιτείνοντας το δράμα περισσότερων από 100.00 παλαιστινίων που έχουν μείνει χωρίς στέγη μετά τους ανηλεείς ισραηλινούς βομβαρδισμούς που κόστισαν 2.200 ζωές το καλοκαίρι.

Αν και δεν έχουν αναφερθεί θύματα μέχρι στιγμής, η Υπηρεσία Αρωγής και Έργων του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες αναφέρει ότι 63 σχολεία στην Πόλη της Γάζας και 43 σχολεία στη βόρεια Γάζα έκλεισαν εξαιτίας των πλημμυρών.

Περισσότεροι από 400.000 Παλαιστίνιοι έχουν εκτοπιστεί από το καλοκαίρι μετά τις συγκρούσεις με το Ισραήλ που διήρκησαν 50 ημέρες και που έληξαν τον περασμένο Αύγουστο.

Τον Οκτώβριο διεθνείς δωρητές υποσχέθηκαν 5,4 δισ δολάρια για την ανοικοδόμηση της Γάζας.

Οι έντονες βροχοπτώσεις που άρχισαν την Τετάρτη (26/11) χτύπησαν την μικρή περιοχή σε μια δύσκολη στιγμή, καθώς χιλιάδες οικογένειες της Γάζας εξακολουθούν να ζουν σε κοινόχρηστα καταφύγια ή στα ερειπωμένα, μετά τις συγκρούσεις, σπίτια τους.

Σχετικές ειδήσεις