ΚΟΣΜΟΣ

Σερβία: Έτοιμο το σχέδιο για τις ιδιωτικοποιήσεις

Σερβία: Έτοιμο το σχέδιο για τις ιδιωτικοποιήσεις

Μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου θα είναι έτοιμο το σχέδιο ιδιωτικοποίησης τουλάχιστον 500 εταιρειών στη Σερβία, ανακοίνωσε η Υπηρεσία Ιδιωτικοποιήσεων.

Το ίδιο διάστημα, η αρμόδια Αρχή θα δημοσιεύσει πρόσκληση υποβολής δεσμευτικής προσφοράς για την ιδιωτικοποίηση των εταιρειών, ο αριθμός των οποίων ξεπερνά τις 500, δήλωσε ο επικεφαλής του συμβουλίου διευθυντών της Υπηρεσίας Ιδιωτικοποίησης Μουάμερ Ρέντζοβιτς.

Ο ίδιος διευκρίνισε, σύμφωνα με το σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Tanjug, ότι η διαδικασία ιδιωτικοποίησης θα σχεδιαστεί για κάθε μία εταιρεία ξεχωριστά, όπως, άλλωστε είχε ανακοινώσει ο υπουργός Οικονομίας Ζέλικο Σέρτιτς.

Ο κ. Ρέντζοβιτς εκτιμά ότι ένας μεγάλος αριθμός εταιρειών, σημαντικών για τη σερβική οικονομία, θα βρει νέους ιδιοκτήτες ή στρατηγικούς εταίρους.

Υπενθύμισε δε, ότι τον περασμένο Αύγουστο, η Υπηρεσία έλαβε (έπειτα από τη δημοσίευση δημόσιας πρόσκλησης) 1732 επιστολές εκδήλωσης ενδιαφέροντος από συνολικά 833 επενδυτές, ορισμένοι εκ των οποίων προέρχονται από τη Γερμανία, τη Βουλγαρία, τη Ρωσία, την Αυστρία, την Κίνα και άλλες χώρες.

Σχετικές ειδήσεις