ΚΟΣΜΟΣ

Δεν αποδυναμώθηκε το ΙΚ σύμφωνα με τον Σύρο ΥΠΕΞ

Δεν αποδυναμώθηκε το ΙΚ σύμφωνα με τον Σύρο ΥΠΕΞ

Μπορεί οι αεροπορικές επιδρομές της Διεθνούς Συμμαχίας να έχει πλήξει αρκετούς στόχους του Ισλαμικού Κράτους σε Συρία και Ιράκ, ωστόσο σύμφωνα με το Σύρο ΥΠΕΞ, Ουαλίντ αλ-Μουαλέμ, οι εξτρεμιστές του ΙΚ δεν έχουν αποδυναμωθεί.

Ο ίδιος μάλιστα τόνισε πως εφόσον η Τουρκία δεν εντείνει τους ελέγχους στα σύνορά της, οι τζιχαντιστές δεν πρόκειται να αντιμετωπιστούν με επιτυχία.

Ο ίδιος ισχυρίζεται πως πολλοί τζιχαντιστές από Δυτικές χώρες περνούν στη Συρία μέσω Τουρκίας: ««Αν το Συμβούλιο Ασφαλείας και η Ουάσιγκτον δεν υποχρεώσουν την Τουρκία να ελέγξει τα σύνορά της, τότε όλες αυτές οι ενέργειες (αεροπορικές επιδρομές) δεν θα αποδυναμώσουν το Ισλαμικό Κράτος».

Η Τουρκία όμως συνεχώς αρνείται πως παρέχει βοήθεια στους φανατικούς ισλαμιστές, όπως και το γεγονός πως τους... σιγοντάρει προκειμένου αυτοί να ρίξουν το καθεστώς Ασάντ.

Ο Μουαλέμ μάλιστα, αρνήθηκε τη δημιουργία ζώνης απαγόρευσης πτήσεων, ένα αίτημα που προήλθε από την Τουρκική πλευρά προκειμένου να δημιουργηθούν ασφαλείς περιοχές προκειμένου οι Σύροι πρόσφυγες που βρίσκονται στην Τουρκία, να επαναπατριστούν. Ο ίδιος σημείωσε πως κάτι τέτοιο θα διχοτομούσε τη χώρα του.

Σχετικές ειδήσεις