ΚΟΣΜΟΣ

Εφιαλτικά σενάρια για τρομοκρατικό χτύπημα στην Ευρώπη

Εφιαλτικά σενάρια για τρομοκρατικό χτύπημα στην Ευρώπη

Εφιαλτικά σενάρια για τρομοκρατικό χτύπημα των φανατικών ισλαμιστών στην Ευρώπη, φέρνει στη δημοσιότητα η εφημερίδα New York Post.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η Ευρώπη βρίσκεται σε επιφυλακή έπειτα από την αποκάλυψη της ύπαρξης σχεδίου για πενταπλή τρομοκρατική επίθεση κατά επιβατικών αεροσκαφών σε ευρωπαϊκές πόλεις, κατά την περίοδο των Χριστουγέννων.

«Όλοι περιμένουν κάτι καταστροφικό πολύ σύντομα», σημείωσε υψηλά ιστάμενο πρόσωπο στη Βρετανία μιλώντας στη Sunday Express.

«Μας ενημέρωσαν πως 5 αεροπλάνα έχουν στοχοποιηθεί σε ένα μεγάλο χτύπημα πριν από τα Χριστούγεννα. Περιμένουν κάτι πολύ μεγάλο», συμπλήρωσε η ίδια πηγή.

Η NΥ Post επισημαίνει ότι οι αρχές της Βρετανίας ήταν οι πρώτες που αποκάλυψαν την απειλή η οποία περιλαμβάνει τρομοκρατικά χτυπήματα εναντίον επιβατικών αεροσκαφών.

Το δημοσίευμα επικαλείται ακόμα πηγές από τις αρχές ασφαλείας των αεροδρομίων που ανέφεραν στην εφημερίδα Sunday Express πως οι ισλαμιστές έχουν σχεδιάσει να περάσουν στα αεροπλάνα εκρηκτικά στις χειραποσκευές.

Εξαιτίας της απειλής, τα αεροδρόμια στη Μεγάλη Βρετανία ήδη εξετάζουν την απαγόρευση φορητών ηλεκτρονικών συσκευών σε χειραποσκευές.

Σχετικές ειδήσεις