ΚΟΣΜΟΣ

Τζιχαντιστές εκτέλεσαν Λιβανέζο στρατιώτη για αντίποινα

Τζιχαντιστές εκτέλεσαν Λιβανέζο στρατιώτη για αντίποινα

Στην εκτέλεση ενός Λιβανέζου στρατιώτη, σε αντίποινα για τη σύλληψη γυναικών (που φέρεται να είναι σύζυγοι ισλαμιστών μαχητών) από τις Αρχές, προχώρησαν μαχητές της οργάνωσης αλ Νούσρα, παρακλάδι της αλ Κάιντα στη Συρία.

Ο στρατιώτης που εκτελέστηκε ήταν ένα από τα δεκάδες μέλη των δυνάμεων ασφαλείας του Λιβάνου που αιχμαλωτίστηκαν από μαχητές των τρομοκρατικών οργανώσεων αλ Νούσρα και Ισλαμικό Κράτος, οι οποίες είχαν καταλάβει τον Αύγουστο την πόλη του Λιβάνου, Άρσαλ, παίρνοντας πολλούς στρατιώτες ως ομήρους.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, οι λιβανικές Αρχές συνέλαβαν μία πρώην σύζυγο του ηγέτη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι και τη γυναίκα του ηγέτη της αλ Νούσρα.

Η αλ Νούσρα προειδοποίησε σε ανακοίνωσή της ότι θα προβεί στην εκτέλεση ενός ακόμη ομήρου «μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα εάν οι λιβανικές αρχές δεν αφήσουν ελεύθερες τις γυναίκες».

Λίγο μετά την ανακοίνωση, πάντως, της εκτέλεσης του Αλί αλ-Μπαζάλ, διαδηλωτές έκλεισαν έναν αυτοκινητόδρομο κοντά στην κατοικία του στην περιοχή Μπαζάλια, η οποία βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από την Άρσαλ.

Σχετικές ειδήσεις