ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιούνκερ:Να μην εκλεγούν ακραίες δυνάμεις στην Ελλάδα

Γιούνκερ:Να μην εκλεγούν ακραίες δυνάμεις στην Ελλάδα

Ευθεία παρέμβαση στα πολιτικά πράγματα της Ελλάδας έκανε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ προειδοποιώντας να μην εκλεγούν «ακραίες δυνάμεις» και δηλώνοντας ότιθα προτιμούσε να δει οικεία πρόσωπα στην εξουσία.

Όπως μετέδωσε ο EuObserver, o Ζαν Κλοντ Γιούνκερ κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συζήτησης που διοργάνωσε η Αυστριακή δημόσια τηλεόραση, μαζί με τον EuObserver και δημοσιογράφους από τις Βρυξέλλες, τόνισε : «Οι Έλληνες ξέρουν καλά τι σημαίνει για τη χώρα και την Ευρωζώνη ένα λανθασμένο εκλογικό αποτέλεσμα

Όπως είπε, θα προτιμούσε να δει οικεία πρόσωπα στην εξουσία.

Σε ερώτηση εάν θεωρεί πως ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Αλέξης Τσίπρας συμπεριλαμβάνονται σε αυτό που αποκάλεσε «ακραίες δυνάμεις» ο κ. Γιούνκερ απάντησε: «Θα ήθελα στην Ελλάδα να κυβερνούν πολιτικοί που θα έχουν το βλέμμα και την καρδιά τους στραμμένα στους πολλούς αδύναμους ανθρώπους και που μπορούν να κατανοήσουν τις ανάγκες των ευρωπαϊκών διαδικασιών».

«Κάθε κόμμα που κατέρχεται στις εκλογές πρέπει να μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτά τα πρότυπα και δεν θέλω να σχολιάσω τις πιθανότητες που έχει το ένα ή το άλλο κόμμα, ωστόσο θα προτιμούσα να δω να εμφανίζονται οικεία πρόσωπα» δήλωσε ο κ. Γιούνκερ κάνοντας προφανή αναφορά, όπως σχολιάζει ο EuObserver, στον κ. Σταύρο Δήμα.

Σχετικές ειδήσεις