ΚΟΣΜΟΣ

Η απάντηση των ΗΠΑ στις εφόδους και συλλήψεις στην Τουρκία

Η απάντηση των ΗΠΑ στις εφόδους και συλλήψεις στην Τουρκία

Μετά την Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες, δια στόματος της εκπροσώπου του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, κάλεσαν την Τουρκία να σεβαστεί την ελευθερία του Τύπου και την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης.

"Ως φίλοι και σύμμαχοι της Τουρκίας, καλούμε τις τουρκικές αρχές να διασφαλίσουν ότι οι ενέργειές τους δεν παραβιάζουν αυτές τις βασικές αξίες και τα ίδια τα δημοκρατικά θεμέλια της Τουρκίας. Η ελευθερία του Τύπου, ο σεβασμός της διαδικασίας και η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης είναι θεμελιώδη στοιχεία σε όλες τις υγιείς δημοκρατίες και κατοχυρώνονται στο τουρκικό Σύνταγμα ", τόνισε χαρακτηριστικά η Τζένιφερ Πσάκι, με αφορμή τις εφόδους της αστυνομίας στα γραφεία μιας εφημερίδας και ενός τηλεοπτικού σταθμού και τη σύλληψη τουλάχιστον 24 ανθρώπων.

Η επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής που είχε ως στόχο τους υποστηρικτές του πολιτικού αντιπάλου του Ερντογάν και αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ, ιμάμη Φατουλάχ Γκιουλέν, ήρθε δύο ημέρες μετά την σχετική ανακοίνωση του προέδρου Ερντογάν για «πλήγμα των δυνάμεων του κακού».

Σχετικές ειδήσεις