ΚΟΣΜΟΣ

Οι τζιχαντιστές ρίχνουν βόμβες με ζωντανούς σκορπιούς

Οι τζιχαντιστές ρίχνουν βόμβες με ζωντανούς σκορπιούς

Νέες πρωτοφανείς βόμβες έχουν εισάγει στο οπλοστάσιό τους οι τζιχαντιστές, σπέρνοντας τον τρόμο στους κατοίκους των πόλεων που πολιορκούν σε Ιράκ και Συρία.

Σύμφωνα με τον Hamish de Bretton-Gordon, πρώην επικεφαλής των χημικών και βιολογικών όπλων του ΝΑΤΟ και του βρετανικού στρατού, οι φανατικοί εξτρεμιστές του Ισλαμικού Κράτους ρίχνουν βόμβες με ζωντανούς δηλητηριώδεις σκορπιούς δημιουργώντας πανικό!

Τα επικίνδυνα αραχνοειδή τοποθετούνται σε βάζα, τα οποία σπάνε στο έδαφος μόλις εκραγούν οι βόμβες, ενώ λόγω της ανθεκτικότητάς τους, όχι μόνο επιβιώνουν, αλλά είναι ιδιαίτερα επιθετικά όταν απελευθερώνονται.

«Είναι τρέλα. Οι τζιχαντιστές έχουν σχεδιάσει ειδικούς εκρηκτικούς μηχανισμούς μόνο και μόνο για τους σκορπιούς. Ακόμα και αν πετούν για δύο χιλιόμετρα, όταν ελευθερωθούν κατά χιλιάδες είναι έτοιμοι να επιτεθούν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βρετανός εμπειρογνώμονας, ο οποίος επέστρεψε από τη Βαγδάτη την περασμένη εβδομάδα όπου μετέβη για να συμβουλέψει τις ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας, συμπληρώνοντας: «Μπορεί να μην σκορπούν το θάνατο, ωστόσο σίγουρα προκαλούν φόβο και έχουν ψυχολογικό αντίκτυπο στους χωρικούς. Αυτός είναι και ο στόχος του ΙΚ».

Τη ρίψη βομβών με ζωντανούς σκορπιούς επιβεβαίωσαν μάλιστα και ανώτεροι αξιωματούχοι στο Ιράκ, όπου έχουν αναφερθεί τέτοιες επιθέσεις εναντίον αμάχων στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι υπάρχουν 25 γνωστά είδη σκορπιού με δηλητήριο ικανό να σκοτώσει έναν άνθρωπο, ενώ αναφορές για «βόμβες σκορπιού» χρονολογούνται από το 198 μ.Χ., καθιστώντας τες ως το αρχαιότερο βιολογικό όπλο. «Eμπνεύστηκε» όταν οι Ιρακινοί άρχισαν να πετούν κεραμικά αγγεία με σκορπιούς στα ρωμαϊκά στρατεύματα κατά την έφοδό τους στο φρούριο της πόλης Hatra, ενώ σύμφωνα με πολλούς, συνέβαλλαν τα μέγιστα στον τερματισμό της πολιορκίας.