ΚΟΣΜΟΣ

Χίλαρι Κλίντον: Υπέρ της απόφασης Ομπάμα για την Κούβα

Χίλαρι Κλίντον: Υπέρ της απόφασης Ομπάμα για την Κούβα

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ και πιθανή διεκδικήτρια του χρίσματος των Δημοκρατικών για την προεδρία Χίλαρι Κλίντον δήλωσε χθες Τετάρτη (18/12/2014) ότι στηρίζει την κίνηση του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα να αποκαταστήσει τις διπλωματικές σχέσεις με την Κούβα έπειτα από 50 χρόνια ψυχρότητας.

"Παρά τις καλές μας προθέσεις, η επί δεκαετίες πολιτική μας της απομόνωσης το μόνο που έκανε είναι να ενισχύσει την παρουσία στην εξουσία του καθεστώτος Κάστρο. Όπως έχω δηλώσει, ο καλύτερος τρόπος για να επέλθει αλλαγή στην Κούβα είναι να εκτεθεί ο λαός της στις αξίες, τις πληροφορίες και τα υλικά αγαθά του υπόλοιπου κόσμου", αναφέρει η Κλίντον σε ανακοίνωσή της.

Και προσθέτει: "Υποστηρίζω την απόφαση του προέδρου Ομπάμα να αλλάξει πλεύση στην πολιτική του για την Κούβα διατηρώντας ταυτόχρονα ως προτεραιότητα την υποστήριξη της φιλοδοξίας του κουβανικό λαού για ελευθερία".

Η Κλίντον χαιρέτισε την απελευθέρωση του 65χρονου Αμερικανού Άλαν Γκρος, ο οποίος ήταν φυλακισμένος στην Κούβα για πέντε χρόνια.

Επισημαίνοντας ότι η ίδια είχε πιέσει για την απελευθέρωσή του όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών κατά την πρώτη θητεία του προέδρου Ομπάμα, η Κλίντον είπε: "Είναι υπέροχη η είδηση ότι ο Άλαν επέστρεψε επιτέλους στο σπίτι του, εκεί όπου ανήκει".

Η Κλίντον θεωρείται φαβορί για το χρίσμα των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές του 2016 αν αποφασίσει να είναι υποψήφια.

Σχετικές ειδήσεις