ΚΟΣΜΟΣ

Πακιστάν: Αυτοί είναι οι 6 Ταλιμπάν που σκόρπισαν το θάνατο

Πακιστάν: Αυτοί είναι οι 6 Ταλιμπάν που σκόρπισαν το θάνατο

Ανατριχιαστικές φωτογραφίες με τους έξι ένοπλους Ταλιμπάν, οι οποίοι σκόρπισαν το θάνατο σε σχολείο της Πεσαβάρ στο Πακιστάν, έρχονται στη δημοσιότητα.

Εφιαλτικές σκηνές εκτυλίχθηκαν την Τρίτη (16/12/2014) το πρωί σε σχολείο του πακιστανικού στρατού στην Πεσαβάρ του βόρειου Πακιστάν, όταν έξι πάνοπλοι Ταλιμπάν άνοιξαν πυρ εναντίον εκατοντάδων μαθητών γυμνασίου, σκοτώνοντας 148 άτομα, ανάμεσά τους 132 παιδιά.

Πάνω από οκτώ ώρες πέρασαν από τη στιγμή που οι ένοπλοι μπήκαν στο σχολείο από την πίσω πόρτα, κάποιοι φορώντας στολές στρατιωτών, μέχρι την ανακοίνωση του στρατού ότι σκοτώθηκε και ο τελευταίος.

Οι Ταλιμπάν του Πακιστάν ανέλαβαν αμέσως την ευθύνη της φρικτής επίθεσης: «Επιλέξαμε για την επίθεση το σχολείο του στρατού, γιατί η κυβέρνηση βάζει στόχο τις οικογένειές μας και τις γυναίκες μας», είπε ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, Μουχάμαντ Ουμάρ Χορασάνι. «Θέλουμε να νιώσουν τον πόνο μας».

Στη δημοσιότητα δόθηκαν από τους ίδιους τους Ταλιμπάν ανατριχιαστικές φωτογραφίες, οι οποίες φέρονται να παρουσιάζουν τους μακελάρηδες λίγο πριν την επίθεση στο σχολείο.

Οι έξι ένοπλοι ποζάρουν μπροστά από μια σημαία με την προσευχή: «Δεν υπάρχει άλλος θεός παρά μόνο ο Αλλάχ και ο Μωάμεθ είναι ο Προφήτης του».

Τις φωτογραφίες δημοσιεύει η Daily Mail, αναφέροντας ότι οι Ταλιμπάν υποστηρίζουν ότι η φρικιαστική επίθεση στην Πεσαβάρ δεν αποτελεί παρά ένα μικρό «τρέιλερ» του τι θα ακολουθήσει.

Σχετικές ειδήσεις