ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Η Βόρεια Κορέα πίσω από τις κυβερνοεπιθέσεις στη Sony

ΗΠΑ: Η Βόρεια Κορέα πίσω από τις κυβερνοεπιθέσεις στη Sony

Κυβερνητικές πηγές των Ηνωμένων Πολιτειών ανακοίνωσαν ότι οι ερευνητές της έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η Βόρεια Κορέα ήταν πίσω από την κυβερνοεπίθεση στους υπολογιστές της εταιρείας Sony Corp.

Μία από τις αμερικανικές κυβερνητικές πηγές χαρακτήρισε την επίθεση ως «κρατική χορηγία» ενώ άλλες πηγές ανέφεραν ότι στην υπόθεση εμπλέκεται η κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας, αν οι τελευταίοι επισήμως έχουν αρνηθεί τις κατηγορίες.

«Η κυβέρνηση Ομπάμα εξετάζει αν θα προχωρήσει σε δημόσια ανακοίνωση των συμπερασμάτων των ερευνητών », δήλωσαν οι αξιωματούχοι, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας, αναφέρουν αμερικανικά ΜΜΕ.

Νωρίτερα η Sony Pictures ακύρωσε την προγραμματισμένη για την ημέρα των Χριστουγέννων προβολή της ταινίας "The Interview", μετά από τις απειλές των χάκερ και την απόφαση πολλών κινηματογραφικών αιθουσών να μην προβληθεί η ταινία.

Η ταινία, με πρωταγωνιστές τους Σεθ Ρόγκεν και Τζέιμς Φράνκο, είναι μια παρωδία φανταστικού σεναρίου όπου η αμερικανική CIA προσλαμβάνει δυο δημοσιογράφους οι οποίοι με το πρόσχημα της συνέντευξης μεταβαίνουν στη Βόρεια Κορέα για να δολοφονήσουν τον ηγέτη της χώρας Κιμ Γιονγκ Ουν.

Στις ΗΠΑ υπάρχουν έντονες αντιδράσεις για την απόσυρση της ταινίας.

Ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο twitter @newsbombgr

Κάντε like και ακολουθήστε μας στο facebook.com/newsbombgr

Σχετικές ειδήσεις