ΚΟΣΜΟΣ

Πορτογαλία: Προβλήματα στις μεταφορές από την απεργία

Πορτογαλία: Προβλήματα στις μεταφορές από την απεργία

«Έμφραγμα» στην κυκλοφορία των τραίνων στην Πορτογαλία, λόγω της 24ωρης απεργίας που κήρυξαν οι εργαζόμενοι της εταιρείας που έχει τη διαχείριση του σιδηροδρομικού δικτύου (Refer).

Περισσότερα από δύο στα τρία δρομολόγια ακυρώθηκαν, σε όλη την Πορτογαλία, προκαλώντας στην κυκλοφορία σοβαρά προβλήματα.

Η Ομοσπονδία των Συνδικάτων Μεταφορών και Επικοινωνιών (Fectrans) είχε κηρύξει την απεργία για να καταγγείλει το σχέδιο συγχώνευσης της Refer και της Estradas de Portugal (EP), της εταιρείας που διαχειρίζεται το οδικό δίκτυο.

Η συγχώνευση αυτή, που σύμφωνα με τα συνδικάτα απειλεί θέσεις εργασίας, αναμένεται να αποφέρει «μείωση του κόστους κατά τουλάχιστον 50 εκατομμύρια ευρώ» ήδη από το 2015, σύμφωνα με τον Πορτογάλο υπουργό Οικονομικών Αντόνιο Πιρές ντε Λίμα.

Η απεργία των εργαζομένων στο σιδηροδρομικό δίκτυο είναι μία από τις κινητοποιήσεις στις μεταφορές που οργανώνονται τον τελευταίο καιρό.

Εν μέσω εορταστικής περιόδου, επίκεινται απεργιακές κινητοποιήσεις δώδεκα συνδικάτων της κρατικής αεροπορικής εταιρείας TAP, προκειμένου να αποτραπεί η ιδιωτικοποίηση της εταιρείας.

Σχετικές ειδήσεις