ΚΟΣΜΟΣ

Ιρλανδία: Θρίλερ με μια κλινικά νεκρή έγκυο

Ιρλανδία: Θρίλερ με μια κλινικά νεκρή έγκυο

Μια έγκυος γυναίκα που έχει χαρακτηριστεί εγκεφαλικά νεκρή κρατείται στη ζωή ενάντια στις επιθυμίες των γονιών της, προκειμένου το μόλις 16 εβδομάδων έμβρυο που κυοφορεί να έχει μια πιθανότητα επιβίωσης.

Σύμφωνα με την «Irish Independent» η γονείς της κοπέλας έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να κλείσουν το μηχάνημα υποστήριξης της ζωής της κόρης τους.

Το αίτημά τους όμως δεν έχει γίνει αποδεκτό από τους γιατρούς με βάση την τροποποίηση του Συντάγματος της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας που δίνει ίσα δικαιώματα στις μητέρες και τα αγέννητα παιδιά τους.

Η τροπολογία αναφέρει: «Το Κράτος αναγνωρίζει το δικαίωμα στη ζωή των αγέννητων και λαμβάνοντας υπόψη τα ίσα δικαιώματα στη ζωή της μητέρας, εγγυάται πως οι νόμοι θα σέβονται και θα υπερασπίζουν το δικαίωμα αυτό».

Η γυναίκα υπέστη μια καταστροφική ζημιά που προκλήθηκε από έναν θρόμβο αίματος και μεταφέρθηκε σε ειδική μονάδα στο Δουβλίνο πριν από δύο εβδομάδες. Οι γιατροί εκεί δεν ήταν σε θέση να την επαναφέρουν.

Τότε μεταφέρθηκε και πάλι στο νοσοκομείο που είχε αρχικά εισαχθεί, το οποίο πλέον ζήτησε τη συμβουλή νομικών σχετικά με το αν μπορεί να κάνει δεκτό το αίτημα των γονέων και να κλείσουν το μηχάνημα υποστήριξης.

Ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο twitter @newsbombgr

Κάντε like και ακολουθήστε μας στο facebook.com/newsbombgr

Σχετικές ειδήσεις