ΚΟΣΜΟΣ

Β. Κορέα: Διαψεύδει ότι σχετίζεται με την επίθεση στη Sony

Β. Κορέα: Διαψεύδει ότι σχετίζεται με την επίθεση στη Sony

Κατηγορηματικά διέψευσε η Βόρεια Κορέα την ανακοίνωση του FBI, βάσει της οποίας έχει επαρκείς αποδείξεις ότι είναι υπεύθυνη για την κυβερνοεπίθεση εναντίον της εταιρείας κινηματογραφικών παραγωγών Sony.

«Η χώρα μας δεν έχει καμία σχέση με αυτόν το χάκερ» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο πολιτικός σύμβουλος της Βόρειας Κορέας στα Ηνωμένα Έθνη, Κιμ Σονγκ.

Από την πλευρά του, ένας άλλος Βορειοκορεάτης διπλωμάτης, ο οποίος μίλησε στο πρακτορείο Reuters ζητώντας να τηρηθεί η ανωνυμία του, τόνισε και αυτός ότι η Πιονγκγιάνγκ δεν εμπλέκεται στην υπόθεση, χωρίς ωστόσο να κάνει κάποιο άλλο σχόλιο.

Την ίδια ώρα, ο εκτελεστικός διευθυντής και πρόεδρος της κινηματογραφικής εταιρείας Sony Pictures Entertainment, Μάικλ Λίντον υποστήριξε ότι το στούντιο δεν έπραξε λανθασμένα, αποφασίζοντας να αποσύρει την κωμωδία «The Interview» μετά την επίθεση.

Ο Λίντον, μιλώντας στο αμερικανικό τηλεοπτικό δικτυο CNN απάντησε στα σχόλια του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα ότι η εταιρεία έκανε λάθος όταν απέσυρε την ταινία επειδή οι κινηματογράφοι αρνήθηκαν να την προβάλουν λόγω των αδιευκρίνιστων απειλών που δέχτηκαν από τους χάκερς.

«Η εταιρεία «δεν ενέδωσε στους χάκερς», υποστήριξε, τονίζοντας ότι δέχτηκε «τη χειρότερη κυβερνοεπίθεση στην αμερικανική ιστορία».

Ο Λίντον σημείωσε επίσης ότι τόσο ο πρόεδρος των ΗΠΑ, όσο και ο Τύπος και το κοινό «κάνουν λάθος όσον αφορά στο τι ώθησε τη Sony να λάβει τη συγκεκριμένη απόφαση»…

Σχετικές ειδήσεις