ΚΟΣΜΟΣ

Το μωρό που τραυματίζουν οι αγκαλιές (pics)

Το μωρό που τραυματίζουν οι αγκαλιές (pics)

Πρόκειται για μία σπάνια πάθηση: Η ανθρώπινη επαφή γίνεται επώδυνη, σχεδόν αδύνατη, για όποιον πάσχει από αυτή την ασθένεια.

Αυτό που περιμένει με αδημονία κάθε νέος γονιός, να πάρει στην αγκαλιά του το μωρό του, για την Κίρστι και τον Τζέισον Κίνκλ, από το Λίνκολν της Καλιφόρνια, είναι μια ουτοπία.

Το νεογέννητο μωράκι τους πάσχει από μία εξαιρετικά σπάνια ασθένεια, τη δυστροφική πομφολυγώδη επιδερμόλυση, όπου το δέρμα του μωρού «ανοίγει» ή και γεμίζει φουσκάλες από το παραμικό άγγιγμα.

"Μια ετικέτα ρούχων που θα ακουμπήσει στο δέρμα της, ή ένα σκληρό ύφασμα ή το να τη σηκώσεις πιάνοντάς την από τις μασχάλες, μπορεί να της προκαλέσει φουσκάλες", λέει η μητέρα του μωρού.

Κάθε μέρα ξοδεύουν τουλάχιστον δύο ώρες για να τυλίξουν τα χέρια και τα πόδια της μικρής Κίρα ενώ για να την σηκώσουν, χρησιμοποιούν μία κουβερτούλα, ώστε να μην την πονέσει ή την τραυματίσει.

Το χειρότερο δεν είναι ο καθημερινός γολγοθάς των γονιών αλλά το ότι δεν είναι γνωστό αν υπάρχει θεραπεία για τη συγκεκριμένη περίπτωση.

Σχετικές ειδήσεις