ΚΟΣΜΟΣ

Σ.Αραβία: «Όχι» στη μείωση παραγωγής πετρελαίου

Σ.Αραβία: «Όχι» στη μείωση παραγωγής πετρελαίου

Αυστηρό μήνυμα από τη μεγαλύτερη πετρελαιοεξαγωγό χώρα του κόσμου, που διεμήνυσε προς πάσα κατεύθυνση πως δε θα μειώσει την παραγωγή της, προκειμένου να στηρίξει την τιμή του πετρελαίου στην αγορά, ακόμη κι αν τα μη μέλη του ΟΠΕΚ κάνουν κάτι τέτοιο.

«Αν θέλουν να περικόψουν την παραγωγή, ας το κάνουν. Εμείς δεν θα περικόψουμε, οπωσδήποτε η Σαουδική Αραβία δεν πρόκειται να περικόψει», δήλωσε ο Σαουδάραβας υπουργός Πετρελαίου, Αλι Αλ Ναϊμι στους δημοσιογράφους, αναφερόμενος στις χώρες που δεν ανήκουν στον Οργανισμό Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών (ΟΠΕΚ).

Πρόσθεσε πως είναι «100 τοις εκατό μη ικανοποιημένος» με τις τιμές όμως αυτές θα βελτιωθούν, αν και δεν είναι σαφές πότε.

Επέρριψε την ευθύνη για την πτώση των τιμών στο μισό εκείνων πριν από έξι μήνες στους κερδοσκόπους και σε αυτό που αποκάλεσε έλλειψη συνεργασίας εκ μέρους των παραγωγών που δεν είναι μέλη του ΟΠΕΚ.

Οι παρατηρήσεις αυτές σε μία διάσκεψη στο Άμπου Ντάμπι σηματοδοτούν τη δεύτερη φορά μέσα σε τρεις ημέρες που το βασίλειο στέλνει το μήνυμα ότι δεν θα μεταβάλει τα επίπεδα παραγωγής πετρελαίου, προτιμώντας να επιτρέψει στην αγορά να σταθεροποιηθεί από μόνη της.

Σχετικές ειδήσεις