ΚΟΣΜΟΣ

Με αντίποινα κατά του Λευκού Οίκου απειλεί η Β. Κορέα

Με αντίποινα κατά του Λευκού Οίκου απειλεί η Β. Κορέα

Καλά κρατεί η κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Βόρεια Κορέα.

Η Ουάσινγκτον εξέφρασε επίσημα την πεποίθησή της ότι πίσω από την κυβερνοεπίθεση κατά της Sony Pictures βρίσκεται η Βόρεια Κορέα εμμένει η Ουάσινγκτον, δια στόματος του εκπροσώπου του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου.

Ερωτώμενος σχετικά με την ανακοίνωση της Πιονγκγιανγκ, όπου αποποιείται κάθε ευθύνη σχετικά με την εμπλοκή της στην επίθεση, ο Μαρκ Στρο δήλωσε χαρακτηριστικά: : «Οπως κατέστησε σαφές το FBI, πιστεύουμε ότι η κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας είναι υπεύθυνη για αυτήν την καταστροφική επίθεση. Εμμένουμε στο συμπέρασμα αυτό. Η κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας έχει μακρύ ιστορικό αποποίησης ευθύνης για καταστροφικές και προκλητικές ενέργειες. Αν θέλει να βοηθήσει, μπορεί να παραδεχθεί την ενοχή της και να αποζημιώσει την Sony για τις συνέπειες αυτής της επίθεσης».

Μπορεί η Πιονγκγιάνγκ να πρότεινε τη διεξαγωγή κοινής έρευνας ΗΠΑ-Βόρειας Κορέας για το συμβάν, ωστόσο στις ΗΠΑ είναι σχεδόν βέβαιοι για τη χώρα προέλευσης των χάκερς.

Σύμφωνα πάντως με δημοσίευμα της Telegraph, η Επιτροπή Εθνικής Άμυνας της Βόρειας Κορέας μετά τις κατηγορίες των ΗΠΑ εξέδωσε ανακοίνωση τπ βράδυ της Κυριακής (21/12/2014), προειδοποιώντας με αντίποινα ακόμα και κατά του Λευκού Οίκου και του Πενταγώνου, σε περίπτωση που συνεχίσουν να την κατηγορούν για την επίθεση.

Ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο Τwitter @newsbombgr

Κάντε like και ακολουθήστε μας στο facebook.com/newsbombgr

Σχετικές ειδήσεις