ΚΟΣΜΟΣ

«Νέα Τάξη»: Μία οργάνωση, ένα φάντασμα, σαράντα χρόνια μετά

«Νέα Τάξη»: Μία οργάνωση, ένα φάντασμα, σαράντα χρόνια μετά

Συλλήψεις νεοφασιστών στην Ιταλία, γιατί προσπαθούσαν να ξαναζωντανέψουν την οργάνωση "Νέα Τάξη".

Μπορεί η ακροδεξιά πολιτική οργάνωση «Ordine Nuovo» (Νέα Τάξη) να διαλύθηκε πριν από σαράντα χρόνια στην Ιταλία, όμως το φάντασμά της στοιχειώνει ακόμη και σήμερα, διάφορες ιταλικές πόλεις.

Οι ειδικές δυνάμεις των Ιταλών καραμπινιέρων προχώρησαν σε συλλήψεις νεοφασιστών, με την κατηγορία ότι επιχειρούσαν να ξαναζωντανέψουν την οργάνωση. Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν σε διάφορες ιταλικές πόλεις, με δεκάδες εφόδους σε παράλληλο χρόνο.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, οι συλληφθέντες σχεδίαζαν να προχωρήσουν σε επιθέσεις κατά πολιτικών, δικαστικών και σε βομβιστικές επιθέσεις κατά γραφείων της ιταλικής φορολογικής υπηρεσίας, αλλά και κατά γραφείων των ιταλικών περιφερειών. Επίσης φέρονται να ετοίμαζαν τη σύσταση πραγματικού κόμματος, με το οποίο σκόπευαν να πάρουν μέρος σε βουλευτικές εκλογές και να μπορέσουν να κατακτήσουν «σημαντικές θέσεις ισχύος».

Απότερος στόχος των συλληφθέντων ήταν, σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, η ανατροπή των δημοκρατικών θεσμών και ισορροπιών της Ιταλίας και για τον λόγο αυτό προχωρούσαν σε συστηματική προπαγάνδα, χρησιμοποιώντας, κυρίως, τα νέα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο Τwitter @newsbombgr

Κάντε like και ακολουθήστε μας στο facebook.com/newsbombgr

Κ. ΤΖΑΒΑΡΑ

(Πηγές: La Stampa, ΑΠΕ)



Σχετικές ειδήσεις