ΚΟΣΜΟΣ

Αίγυπτος: Τζιχαντιστές εκτέλεσαν πληροφοριοδότες του στρατού

Αίγυπτος: Τζιχαντιστές εκτέλεσαν πληροφοριοδότες του στρατού

Νέο κρίκο στην αλυσίδα των φρικιαστικών πράξεών τους πρόσθεσαν οι τζιχαντιστές, δίνοντας στη δημοσιότητα video με την εκτέλεση δύο πληροφοριοδοτών του στρατού στη χερσόνησο του Σινά.

Την ευθύνη μάλιστα για το νέο αποτρόπαιο έγκλημα αναλαμβάνει η Άνσαρ Μπέιτ αλ Μάκντις, η κυριότερη ένοπλη οργάνωση της Αιγύπτου, η οποία το Νοέμβριο ορκίστηκε πίστη στο Ισλαμικό Κράτος και θεωρείται υπεύθυνη για πολλές επιθέσεις εναντίον του στρατού και των ενόπλων δυνάμεων της χώρας.

Το νέο βίντεο αναρτήθηκε στο YouTube και παρουσιάζει τις «ομολογίες» τεσσάρων ανδρών που παραδέχονται ότι ήταν πληροφοριοδότες. Στη συνέχεια, ένα μέλος της οργάνωσης, που έχει δημοσιοποιήσει και στο παρελθόν εκτελέσεις «άπιστων», πυροβολεί στο κεφάλι δύο άνδρες οι οποίοι φέρουν χειροπέδες. Ο ένας από αυτούς μάλιστα έχει δεμένα και τα μάτια…

Δεν έχει πάντως αποσαφηνιστεί εάν οι δύο άνθρωποι που εικονίζονται να εκτελούνται ήταν μεταξύ των τεσσάρων που «ομολόγησαν» τη δράση τους.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως στο ίδιο βίντεο εικονίζονται τζιχαντιστές να στήνουν σημεία ελέγχου, αναζητώντας στρατιώτες ή αστυνομικούς στο Σινά, ενώ ένας από αυτούς προειδοποιεί ότι θα συνεχιστούν οι επιθέσεις εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας.

Η Άνσαρ Μπέιτ αλ Μάκντις υποστηρίζει ότι από τον Αύγουστο του 2013 έχει εκτελέσει 12 ανθρώπους — τους περισσότερους διά αποκεφαλισμού — επειδή συνεργάζονταν με την ισραηλινή μυστική υπηρεσία Μοσάντ. Έχει επίσης αναλάβει την ευθύνη για πολλές επιθέσεις εναντίον των αιγυπτιακών δυνάμεων ασφαλείας μετά την ανατροπή του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, τον Ιούλιο του 2013, όπως την επίθεση αυτοκτονίας στην οποία σκοτώθηκαν 30 στρατιώτες, στα τέλη Οκτωβρίου στο Σινά.

Σχετικές ειδήσεις