ΚΟΣΜΟΣ

Το Κίεβο διέκοψε την ηλεκτροδότηση της Κριμαίας

Το Κίεβο διέκοψε την ηλεκτροδότηση της Κριμαίας

Η Ουκρανία διέκοψε σήμερα (24/12/2014) προσωρινά την ηλεκτροδότηση της Κριμαίας αφού η ελεγχόμενη από τους Ρώσους χερσόνησος δεν μείωσε την κατανάλωσή της, όπως της είχε ζητηθεί εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης, ανακοίνωσε το ουκρανικό υπουργείο Ενέργειας, ενώ ο πρωθυπουργός Αρσένι Γιατσενιούκ δήλωσε πως η χώρα θα αναγκασθεί να προχωρήσει και σε άλλες διακοπές της ηλεκτροδότησης, αν ο καιρός επιδεινωθεί.

"Σήμερα η προμήθεια ηλεκτρικού στην Κριμαία διακόπηκε ... όπως θα είχε γίνει και σε οποιαδήποτε άλλη περιφέρεια της Ουκρανίας", δήλωσε τηλεφωνικά προς το Ρόιτερς εκπρόσωπος του υπουργείου. "Οι προμήθειες θα αποκατασταθουν μόλις εφαρμόσουν το καθεστώς μειωμένης κατανάλωσης".

Ο υπουργός Ενέργειας Βολόντιμιρ Ντεμτσίσιν δήλωσε στη συνέχεια σε κυβερνητική συνεδρίαση πως επαναλήφθηκε η ηλεκτροδότηση της Κριμαίας, η οποία προσαρτήθηκε το Μάρτιο από τη Ρωσία, αλλά η ηλεκτροδότησή της εξακολουθεί να εξαρτάται από την Ουκρανία.

Η Ουκρανία ήταν αυτάρκης σε ηλεκτρικό, αλλά οι μάχες εξαιτίας της εξέγερσης των φιλορώσων έχουν διαταράξει την προμήθεια με άνθρακα των θερμοηλεκτρικών σταθμών, από τους οποίους παράγεται το 40% του ηλεκτρικού.

"Προς το παρόν μας σώζει ο ζεστός καιρός", δήλωσε ο Γιατσενιούκ στη διάρκεια της κυβερνητικής συνεδρίασης.

"Αν η θερμοκρασία πέσει, αυτό σημαίνει πως η κατανάλωση άνθρακα θα αυξηθεί και οι κυλιόμενες διακοπές της ηλεκτροδόητησης θα αυξηθούν σημαντικά", πρόσθεσε.

Ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο Τwitter @newsbombgr

Κάντε like και ακολουθήστε μας στο facebook.com/newsbombgr

Σχετικές ειδήσεις