ΚΟΣΜΟΣ

Διαδηλώσεις και τραυματίες για τη νέα διώρυγα στη Νικαράγουα

Διαδηλώσεις και τραυματίες για τη νέα διώρυγα στη Νικαράγουα

Περισσότεροι από 21 άνθρωποι τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών που διαμαρτύρονται για τη διάνοιξη διώρυγας που θα συνδέει τον Ατλαντικό με τον Ειρηνικό.

Ο αρχηγός της αστυνομίας της χώρας, Άμιντα Γκρανέρα, δήλωσε ότι 15 αστυνομικοί και έξι διαδηλωτές τραυματίστηκαν εξαιτίας των συγκρούσεων. Ωστόσο, οι διοργανωτές της διαδήλωσης υποστήριξαν ότι συνολικά τραυματίστηκαν τουλάχιστον 40 άνθρωποι.

Ο Γκρενέρα δήλωσε ότι αφότου διαλύθηκε η διαδήλωση, συμμετέχοντες σε αυτή χρησιμοποίησαν όπλα, μαχαίρια, πέτρες και ξύλα και επιτέθηκαν σε αστυνομικούς. Οι διοργανωτές από την πλευρά τους ισχυρίστηκαν ότι η διαδήλωση κύλησε ειρηνικά.

Οι συγκρούσεις ξέσπασαν σε αυτοκινητόδρομο κοντά στην πόλη Ελ Τούλε. Κάνοντας χρήση δακρυγόνων και σφαιρών από καουτσούκ, η αστυνομία διέλυσε τη διαδήλωση των περίπου 300 διαμαρτυρόμενων που είχαν συγκεντρωθεί στην περιοχή.

Τριάντα τρεις διαδηλωτές συνελήφθησαν από τις αρχές, δήλωσε ο Γκρενέρα, καθώς -σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της αστυνομίας- απείλησαν ότι θα βάλουν φωτιά σε μία νταλίκα που μετέφερε ένα τόνο καύσιμου υλικού.

Σχετικές ειδήσεις