ΚΟΣΜΟΣ

Νέα Υόρκη: Αγρυπνία-φόρος τιμής για το νεκρό αστυνομικό

Νέα Υόρκη: Αγρυπνία-φόρος τιμής για το νεκρό αστυνομικό

Χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν την Παρασκευή (26/12/2014) σε εκκλησία της Νέας Υόρκης σε αγρυπνία ως φόρο τιμής στον έναν από τους δυο αστυνομικούς που σκοτώθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο, από τα πυρά ενός νεαρού αφροαμερικανού.

Στην κηδεία του Ράφαελ Ράμος που θα τελεστεί σήμερα Σάββατο σε προτεσταντική εκκλησία στο Κουίνς αναμένονται ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν, ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάσιο ο αρχηγός της αστυνομίας Μπιλ Μπράτον και χιλιάδες αστυνομικοί από κάθε σημείο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Γιγαντοοθόνες έχουν εγκατασταθεί έξω από την εκκλησία για όσους δεν μπορέσουν να εισέλθουν στον ιερό χώρο. Η κηδεία του δεύτερου αστυνομικού που ήταν κινεζικής καταγωγής και ο οποίος επίσης έπεσε νεκρός από τα πυρά του νεαρού αφροαμερικανού δεν έχει ακόμη οριστεί.

Ο 40χρονος Ράμος πυροβολήθηκε στις 20 Δεκεμβρίου, όπως και ο συνάδελφός του στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης. Δεν είχαν καν το χρόνο να δουν τον δολοφόνο τους, τον 28χρονο αφροαμερικανό Ισμαήλ Μπρίνσλεϊ ο οποίος στη συνέχεια αυτοκτόνησε σε μια πλατφόρμα του μετρό. Προηγουμένως είχε γράψει στο Instagram ότι θέλει να εκδικηθεί το θάνατο των δυο αφροαμερικανών από λευκούς αστυνομικούς οι οποίοι απέφυγαν την ποινική δίωξη.

Η διπλή δολοφονία, λίγο πριν τα Χριστούγεννα, συγκλόνισε τη Νέα Υόρκη και τους 35.000 αστυνομικούς της και έχει προκαλέσει μεγάλη ένταση στις σχέσεις του δημάρχου της Νέας Υόρκης και της τοπικής αστυνομίας. Ο Μπιλ ντε Μπλάσιο ζήτησε ανακωχή και στις δύο πλευρές μέχρι την κηδεία, αλλά ένα μικρό αεροπλάνο πέταξε πάνω από τον ποταμό Χάτσον της Νέας Υόρκης, την Παρασκευή μεταφέροντας ένα πανό που έγραφε «ντε Μπλάσιο σου έχουμε γυρίσει την πλάτη».

Σχετικές ειδήσεις