ΚΟΣΜΟΣ

Β. Κορέα: Ο Ομπάμα πίσω από την κυκλοφορία του «Interview»

Β. Κορέα: Ο Ομπάμα πίσω από την κυκλοφορία του «Interview»

Η Βόρεια Κορέα σε ανακοίνωσή της επιτίθεται κατά του προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, θεωρώντας τον υπεύθυνο για την κυκλοφορία της ταινίας «The Interview», η οποία πραγματεύεται ένα φανταστικό σενάριο δολοφονίας του Κιμ Γιονγκ-ουν.

Σύμφωνα με το BBC, η Επιτροπή Εθνικής Άμυνας της χώρας καταδικάζει επίσης τις ΗΠΑ για το διαδικτυακό «μπλακ άουτ» στη χώρα προ ολίγων ημερών και χαρακτηρίζει, με ρατσιστικές εκφράσεις, «επιπόλαιο» τον πρόεδρο Ομπάμα.

«Ο Μπαράκ Ομπάμα είναι πάντα απρόσεκτος στα λόγια και τις πράξεις όπως ένας πίθηκος μέσα σε ένα τροπικό δάσος» τονίζει η Βόρεια Κορέα κατηγορώντας τον πρόεδρο των ΗΠΑ ότι ώθησε τις κινηματογραφικές αίθουσες να προβάλουν την ταινία ανήμερα τα Χριστούγεννα.

«Ο Ομπάμα θα ήταν καλύτερα να ωθούσε τον εαυτό του να καθαρίσει όλες τις φαύλες δραστηριότητες που οι ΗΠΑ έχουν διαπράξει εξαιτίας της εχθρικής πολιτικής τους απέναντι (στη Βόρεια Κορέα), εάν ο ίδιος επιθυμεί ειρήνη στο αμερικανικό έδαφος. Τότε όλα θα πάνε καλά», προσθέτει.

«Εάν οι ΗΠΑ συνεχίσουν να είναι αλαζονικές, δεσποτικές και να χρησιμοποιούν γκανγκστερικές πρακτικές παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις (της Βόρειας Κορέας), θα πρέπει να έχουν κατά νου ότι οι αποτυχημένες πολιτικές τους ενέργειες θα οδηγήσουν αναπόφευκτα σε θανατηφόρα πλήγματα», δήλωσε εκπρόσωπος σύμφωνα με το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Tο «The Interview», με τους Σεθ Ρόγκεν και Τζέιμς Φράνκο, προβάλλεται σε κινηματογράφους στις ΗΠΑ, αν και αρχικά η Sony είχε αποφασίσει να αποσύρει την επίμαχη ταινία από τις αίθουσες

Έπειτα από πιέσεις, ανάμεσα σε αυτές και του Ομπάμα, η ταινία προβλήθηκε αλλά μεγάλες κινηματογραφικές αίθουσες αρνήθηκαν να την εντάξουν στο πρόγραμμά τους.

Παρ'όλα αυτά η ταινία σημείωσε εισπράξεις 1 εκατ. δολάρια μέσα στις πρώτες ημέρες.

Πάντως η υπόθεση με το χάκινγκ της Sony δεν φαίνεται να τελειώνει, καθώς προ ολίγων ωρών το PSN αλλά και το δίκτυο της Microsoft παρουσίαζαν προβλήματα συνδεσιμότητας.

Σχετικές ειδήσεις