ΚΟΣΜΟΣ

Βροχή DVD με το «Interview» ετοιμάζει ακτιβιστής

Βροχή DVD με το «Interview» ετοιμάζει ακτιβιστής

Από τον ουρανό θα πετάξει DVD και στικάκια μνήμης, με την πολυσυζητημένη ταινία «Interview», για να εξοργίσει στην Πιονγκγιάνγκ.

Νοτιοκορεάτης ακτιβιστής σχεδιάζει να πετάξει από ψηλά DVD με την ταινία της Sony «The Interview», πάνω από τη Βόρεια Κορέα, καθώς συνεχίζεται ο πόλεμος προπαγάνδας για την αμφιλεγόμενη προβολή.

Η ταινία που διαπραγματεύεται μια απόπειρα δολοφονίας εναντίον του προέδρου της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ-ουν μπήκε στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης μεταξύ Βόρειας Κορέας και Ηνωμένων Πολιτειών, με την Ουάσιγκτον να κατηγορεί την Πιονγκγιάνγκ για διαδικτυακή πειρατεία σε βάρος της Sony. Ο Πιονγκγιάνγκ αρνείται τις κατηγορίες και απειλεί με αντίποινα.

Ο Παρκ Σανγκ-χακ λέει τώρα ότι θα ρίξει 100 χιλιάδες DVD και USB της επίμαχης ταινίας, μέσα σε μπαλόνια, συνεργαζόμενος με το μη-κερδοσκοπικό Ίδρυμα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που χρηματοδοτεί την αναπαραγωγή της ταινίας σε στικάκια και DVD, με κορεατικούς υπότιτλους. Η επιχείρηση θα ξεκινήσει γύρω στο Μάρτιο, όταν ο αέρας θεωρείται ότι θα είναι ευνοϊκός για να κατευθυνθούν τα μπαλόνια στο βορειοκορεατικό ουρανό.

Κ. ΤΖ.

(Πηγή: Guardian)

Σχετικές ειδήσεις