ΚΟΣΜΟΣ

Εκτέλεση 14 στρατιωτών από το Ισλαμικό Κράτος

Εκτέλεση 14 στρατιωτών από το Ισλαμικό Κράτος

Υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους, σκότωσαν 14 Λίβυους στρατιώτες στο νότιο τμήμα της χώρας, ανακοίνωσε χθες Σάββατο η αναγνωρισμένη από τη διεθνή κοινότητα κυβέρνηση.

Η αναγνωρισμένη κυβέρνηση του πρωθυπουργού Αμπντάλα αλ Τένι, ανακοίνωσε ότι το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε 14 στρατιώτες στον δρόμο βόρεια της πόλης Σάμπχα, της μεγαλύτερης πόλης της νότιας Λιβύης.

«Μέλη του ΙΚ εξαπέλυσαν μια επίθεση (…) στη διάρκεια της οποίας εκτέλεσαν 14 μέλη του λιβυκού στρατού», ανάφερε η ανακοίνωση, με την οποία η κυβέρνηση του Τομπρούκ ζητά από τη διεθνή κοινότητα να άρει το εμπάργκο για την αγορά όπλων που έχει επιβάλει στη Λιβύη, ώστε να μπορέσει να πολεμήσει ενάντια στους τρομοκράτες, όπως τους αποκαλεί.

Ένας ιστότοπος με την ονομασία Ισλαμικό Κράτος στη Λιβύη ανέλαβε την ευθύνη για τον φόνο 12 στρατιωτών στην ίδια περιοχή και ανέβασε μια φωτογραφία, η οποία φέρεται να απεικονίζει την εκτέλεση ενός στρατιώτη. Και το αντίπαλο κοινοβούλιο της Τρίπολης κατήγγειλε τις δολοφονίες των στρατιωτών.

Οι δυτικές δυνάμεις και οι γείτονες της Λιβύης έχουν εκφράσει τον φόβο ότι το ΙΚ και άλλες εξτρεμιστικές ισλαμιστικές οργανώσεις προσπαθούν να εκμεταλλευτούν το κενό εξουσίας στη χώρα.

Σχετικές ειδήσεις