ΚΟΣΜΟΣ

Παρίσι: Νεκρός ο δράστης της ομηρίας - Σώοι οι όμηροι

Παρίσι: Νεκρός ο δράστης της ομηρίας - Σώοι οι όμηροι

Νεκρός από αστυνομικά πυρά έπεσε ο ένοπλος τζιχαντιστής που κρατούσε ομήρους σε εβραϊκό σουπερμάρκετ στο ανατολικό Παρίσι, όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Η αστυνομία διεξήγαγε παράλληλη επιχείρηση για τη σύλληψη τόσο των αδερφών Κουασί, όσο και των δύο ενόπλων που κρατούσαν ομήρους σε περιοχή του ανατολικού Παρισιού.

Όπως μεταδίδουν τα ξένα Μέσα, σειρά εκρήξεων ακούστηκε από το κατάστημα όπου βρίσκονται όμηροι. Ο ένοπλος δράστης της ομηρίας έπεσε νεκρός, ενώ σώοι βγήκαν από το παντοπωλείο όλοι οι όμηροι.

Προηγουμένως, οι αρχές πόρτα πόρτα, σε διαμερίσματα και σπίτια, έλεγαν στους κατοίκους της περιοχής να εκκενώσουν τις κατοικίες τους.

Το χρονικό της νέας ομηρίας

Ένοπλος αφού εισέβαλε σε κατάστημα, στα ανατολικά του Παρισιού, στις 13.00 κρατούσε όχι πέντε, όπως αρχικά είχε αναφερθεί, αλλά έξι ομήρους, ανάμεσα στους οποίους γυναίκες και παιδιά.

Πληροφορίες του γαλλικού πρακτορείου (AFP) κάνουν λόγο για δύο νεκρούς, κάτι, ωστόσο, που διέψευσε το υπουργείο Εσωτερικών, την ίδια στιγμή που το Reuters μιλά και για ένα βαριά τραυματισμένο. Δύο ήταν και οι δράστες.

Πρόκειται για τον Amedy Coulibaly, γεννημένο το 1982, που εικάζεται πως είναι και ο δολοφόνος της αστυνομικού, στο αιματηρό περιστατικό χθες της Μονρούζ, καθώς και μία γυναίκα συνεργό, την Hayat Bouneddiene, γεννηθείσα το 1988.

μεσα copy

Σύμφωνα με πληροφορίες ο δράστης φώναξε: «Ξέρετε ποιος είμαι».

Η Γαλλία βρίσκεται σε μια πραγματική κατάσταση πολιορκίας, καθώς έχει να αντιμετωπίσει αυτή τη στιγμή δυο περιπτώσεις ομηρίας, που φαίνεται μάλιστα ότι συνδέονται.

Αυτό είναι το κατάστημα, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη η αιματηρή ομηρία.

eikona katastimatos

Στην περιοχή υπήρχαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και η περιοχή αποκλείστηκε.

Πριν από λίγο, συνελήφθησαν δύο νέοι που επέβαιναν σε σκούτερ και βρίσκονταν κοντά στο εβραϊκό παντοπωλείο, ενώ εκκενώθηκε και το Τροκαντερό.

Όπως φαίνεται στη φωτογραφία, ο αστυνομικός σημαδεύει με το όπλο τον οδηγό του σκούτερ. Δεν υπάρχουν πληροφορίες πως οι δύο νέοι εμπλέκονται, με κάποιο τρόπο, στην ομηρία.

syllipsi copy

Ειδικές δυνάμεις, δεκάδες αστυνομικοί, ελικόπτερα και σωστικά συνεργεία βρίσκονται επί τόπου.

Τα εστιατόρια της αλυσίδας Kosher έκλεισαν σε όλο το Παρίσι. Τα σχολεία στη περιοχή Porte de Vincennes έκλεισαν επίσης ενώ δύο στάσεις του υπόγειου σιδηροδρόμου έριξαν ρολά.

Ο υπουργός εσωτερικών σπεύδει στο σημείο.

Eiffel copy

Πριν από λίγο εκκενώθηκε και το Τροκαντερό, η περιοχή πέριξ του Πύργου του Άιφελ.

Νωρίτερα οι αστυνομικές πηγές ανακοίνωσαν ότι υπάρχει "σχέση" μεταξύ των τζιχαντιστών που πραγματοποίησαν την επίθεση στη σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo την Τετάρτη και του υπόπτου της επίθεσης με πυρά χθες στο Μονρούζ, νοτίως του Παρισιού.

Οι γαλλικές αρχές θεωρούσαν αρχικά ότι δεν υπάρχει σύνδεση ανάμεσα στις δύο υποθέσεις, αν και οι έρευνες ανατέθηκαν και στις δύο περιπτώσεις σε ειδικούς αντιτρομοκρατικούς εισαγγελείς του Παρισιού.

Πληροφορίες ότι οι Κουασί γνώριζαν το δράστη του χθεσινού χτυπήματος, είχαν μεταδοθεί νωρίτερα και από τα γαλλικά ΜΜΕ.

Δείτε live εικόνα από τη Γαλλία:

Σχετικές ειδήσεις