ΚΟΣΜΟΣ

Charlie Hebdo: Έκκληση για αυτοσυγκράτηση, εν όψει κυκλοφορίας του νέου τεύχους

Charlie Hebdo: Έκκληση για αυτοσυγκράτηση, εν όψει κυκλοφορίας του νέου τεύχους

Ψυχραιμία συστήνουν στη μουσουλμανική κοινότητα οι κυριότερες μουσουλμανικές οργανώσεις της Γαλλίας, εν όψει της κυκλοφορίας του πρώτου φύλλου της σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo, μετά την επίθεση των ισλαμιστών.

Το Γαλλικό Συμβούλιο Μουσουλμανικής Θρησκείας (CFCM) και η Ένωση Ισλαμικών Οργανώσεων της Γαλλίας (UOIF), που πρόσκειται στους Αδελφούς Μουσουλμάνους, «ζητούν από τη μουσουλμανική κοινότητα της Γαλλίας να διατηρήσει την ψυχραιμία της αποφεύγοντας τις συναισθηματικές ή τις απρεπείς αντιδράσεις που δεν συνάδουν με την αξιοπρέπειά της, σεβόμενη την ελευθερία της γνώμης».

Στη Γαλλία ζουν 3,5 με 5 εκατομμύρια μουσουλμάνοι, σύμφωνα με εκτιμήσεις.

Στην πρώτη σελίδα της Charlie Hebdo, που θα κυκλοφορήσει αύριο σε 3 εκατομμύρια αντίτυπα και θα μεταφραστεί σε 16 γλώσσες, θα εμφανίζεται ο προφήτης Μωάμεθ δακρυσμένος να κρατά ένα πανό που γράφει «Είμαι Σαρλί». Η λεζάντα πάνω από το σκίτσο θα γράφει «Τα συγχωρούμε όλα».

«Από σεβασμό στη μνήμη των θυμάτων της Σαρλί Εμπντό δεν θα σχολιάσουμε αυτή την πρόκληση. Τηρούν τη συνηθισμένη στάση τους», σχολίασε το πρόεδρος του Εθνικού Παρατηρητηρίου κατά της Ισλαμοβοφίας του CFCM Αμπντάλα Ζέκρι.

Σχετικές ειδήσεις