ΚΟΣΜΟΣ

Νέο βίντεο – σοκ του ΙΚ: 10χρονος τζιχαντιστής εκτελεί δύο Ρώσους!

Νέο βίντεο – σοκ του ΙΚ: 10χρονος τζιχαντιστής εκτελεί δύο Ρώσους!

Έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα των φρικιαστικών πράξεών τους πρόσθεσαν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, δίνοντας στη δημοσιότητα βίντεο, στο οποίο ένα μικρό αγόρι πυροβολεί δύο άνδρες αγνώστων στοιχείων.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τα θύματα κατηγορήθηκαν από τους φανατικούς ισλαμιστές ότι εργάζονταν για τις υπηρεσίες πληροφοριών της Ρωσίας.

Το βίντεο, διάρκειας επτά περίπου λεπτών, δείχνει το αγόρι (όχι μεγαλύτερο από 10 ετών), να εκτελεί δύο γονατισμένους άνδρες (με τα χέρια δεμένα στην πλάτη), οι οποίοι βιντεοσκοπήθηκαν νωρίτερα κατά την ανάκρισή τους για την υποτιθέμενη απόπειρά τους να διεισδύσουν στις τάξεις του ΙΚ στη Συρία.

Ο ένας από τους δύο αιχμαλώτους παραδέχεται μάλιστα ότι είναι πράκτορας των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών (FSB) από το Καζακστάν, με αποστολή την προσέγγιση ενός μαχητή του ΙΚ, ο οποίος δεν κατονομάζεται. Ο δεύτερος, η υπηκοότητα του οποίου δεν διευκρινίστηκε, φαίνεται να ομολογεί πως στο παρελθόν είχε εργαστεί για τη FSB στη Ρωσία, ενώ του ανατέθηκε να σκοτώσει έναν τζιχαντιστή που επίσης δεν κατονομάστηκε. Και οι δύο «πράκτορες» δήλωσαν ότι τους ζητήθηκε να συλλέξουν πληροφορίες για τα μέλη του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.

jihadboy

Μετά τις σκηνές της «ανάκρισης», το βίντεο σταματά. Η επόμενη σκηνή, σε εξωτερικό χώρο, δείχνει έναν γενειοφόρο μαχητή του ΙΚ με στρατιωτική στολή, όρθιο, δίπλα σε ένα μικρό αγόρι που κρατά ένα πιστόλι. Ο γενειοφόρος απαγγέλλει θρησκευτικούς στίχους και ανακοινώνει ότι οι δύο άνδρες «κρατούνται από τα λιονταράκια του χαλιφάτου». Οι δύο κατηγορούμενοι, ντυμένοι με γκρι στολή, είναι γονατισμένοι μπροστά στο παιδί, τα οποίο έχει μακριά μαλλιά και φορά στρατιωτικό παντελόνι...

Και μπορεί στα μονταρισμένα πλάνα του βίντεο να μην διακρίνεται ούτε μία σταγόνα αίμα, το γεγονός ωστόσο ότι το αγοράκι - μετά την εκτέλεση με μια σφαίρα - πυροβολεί αρκετές φορές τα θύματα, τόσο στο κεφάλι, όσο και στο σώμα, πανηγυρίζοντας ακολούθως το γεγονός ότι έφερε εις πέρας την «αποστολή» του, επιτείνει την αίσθηση της τραγωδίας και του αποτρόπαιου.

jihadist

Οι Αρχές εξετάζουν πλέον τη γνησιότητα του ντοκουμέντου, όπως επίσης και αν ο νεαρός τζιχαντιστής είναι το ίδιο παιδάκι από το Καζακστάν, το οποίο είχε πρωταγωνιστήσει σε προπαγανδιστικό βίντεο των τζιχαντιστών με εκπαίδευση ανηλίκων.

Στο τέλος του βίντεο, εξάλλου, έχουν προστεθεί σκηνές από αυτό του περασμένου Νοεμβρίου, στο οποίο το αγόρι δηλώνει ότι θέλει να «σκοτώσει τους απίστους». Ο 10χρονος είχε δηλώσει τότε ότι το όνομά του είναι Αμπντάλα και κατάγεται από το Καζακστάν...

Μέχρι στιγμής η FSB δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο για το βίντεο, το οποίο τιτλοφορείται «Ανακάλυψη ενός εσωτερικού εχθρού» και συνοδεύεται από ένα σχόλιο στα ρωσικά. Είναι η πρώτη φορά που η σουνιτική οργάνωση δίνει στη δημοσιότητα εικόνες στις οποίες ένα παιδί εκτελεί αιχμαλώτους...

Σχετικές ειδήσεις