ΚΟΣΜΟΣ

Charlie Hebdo: Η αλ Κάιντα στην Υεμένη ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση

Charlie Hebdo: Η αλ Κάιντα στην Υεμένη ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση

Το παρακλάδι της Αλ Κάιντα στην Υεμένη ανέλαβε σήμερα (14/01/2015) την ευθύνη για τις αιματηρές επιθέσεις στα γραφεία της Charlie Hebdo στο Παρίσι με βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα.

Στο μήνυμά της, η οργάνωση Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο (AQPA) υποστηρίζει ότι οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν ως αντίποινα για την προσβολή του Προφήτη Μωάμεθ και στους δράστες «ανατέθηκε» η επίθεση εναντίον της σατιρικής εφημερίδας.

Εδώ και αρκετές ημέρες είχε γίνει γνωστή η σχέση των αδελφών Κουασί με την τρομοκρατική οργάνωση.

Όπως αναφέρει η Le Point στο βίντεο, το οποίο αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα ισλαμιστών, ο Nasser Ben Ali al-Anassi, ένας από τους αρχηγούς της οργάνωσης αναφέρει ότι: «Οι ήρωες στρατολογήθηκαν και έδρασαν».

Ακόμα αναφέρεται ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε υπό την καθοδήγηση και τη χρηματοδότηση του ηγέτη της, του Αιγύπτιου Ayman al-Zawahiri.

«Η επίθεση έγινε με την εντολή του εμίρη Ayman al-Zawahiri και σύμφωνα με τις τελευταίες επιθυμίες του Οσάμα Μπιν Λάντεν», προσθέτει στο βίντεο ο al-Anassi.

Πριν σκοτωθεί την Παρασκευή (09/01/2015) από τις σφαίρες της αστυνομίας, ο Σερίφ Κουασί -ένας από τους δύο δράστες- είπε στο γαλλικό κανάλι BFMTV πως τον είχε χρηματοδοτήσει η Αλ Κάιντα της Υεμένης.

«Εγώ, ο Σερίφ Κουασί, στάλθηκα από την Αλ Κάιντα της Υεμένης. Πήγα εκεί και με χρηματοδότησε ο Ανουάρ αλ Αουλάκι» είπε ο 32χρονος, σύμφωνα με το ηχογραφημένο τηλεφώνημα που είχε μεταδοθεί μετά τη λήξη της κατάστασης ομηρίας.

Δείτε το βίντεο:

Σχετικές ειδήσεις