ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής για τη σύλληψη υπόπτων τρομοκρατίας

Γερμανία: Επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής για τη σύλληψη υπόπτων τρομοκρατίας

Ομάδες της γερμανικής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας πραγματοποιήσαν επιδρομή, σε συγκρότημα διαμερισμάτων στην Περλεμπέργκερ Στράσε του Βερολίνου, στο πλαίσιο μεγάλης επιχείρησης για τη σύλληψη υπόπτων για τρομοκρατία.

Δύο άνδρες, 41 και 43 χρόνων, που πιστεύεται πως σχεδίαζαν μεγάλη επίθεση στη Συρία, συνελήφθησαν κατά την επιχείρηση, ενώ σύμφωνα με την αστυνομία, άλλοι τρεις ύποπτοι καταζητούνται.

Δεν υπάρχουν ενδείξεις, σύμφωνα πάντα με τις αρχές, ότι οι συλληφθέντες σχεδίαζαν κάποιου είδους χτύπημα στη Γερμανία.

Στην πρωτοφανή αυτή επιχείρηση στην οποία μετείχαν "250 μέλη της αστυνομίας", ανάμεσά τους τρεις ομάδες κομάντος ειδικής επέμβασης έγιναν "κατ΄οίκον έρευνες σε 11 σημεία του ισλαμιστικού κινήματος του Βερολίνου

Η γερμανίδα καγκελάριος Αγγελα Μέρκελ δεσμεύτηκε χθες ενώπιον των βουλευτών της Μπούντεσταγκ να πολεμήσει τους ιδεολόγους της τρομοκρατίας "με όλα τα μέσα του κράτους δικαίου", αποτιώντας φόρο τιμής στα θύματα των επιθέσεων την περασμένη εβδομάδα στη Γαλλία στο όνομα του τζιχάντ. "Αυτοί που εκφέρουν λόγια μίσους, που διαπράττουν βίαιες ενέργειες στο όνομα του Ισλάμ, οι συνεργοί τους, οι ιδεολόγοι της διεθνούς τρομοκρατίας θα καταπολεμηθούν σθεναρά, με όλα τα μέσα που διαθέτει το κράτος δικαίου", τόνισε στην ομιλία της στην κάτω βουλή του γερμανικού κοινοβουλίου, μετά τη σιγή ενός λεπτού που τηρήθηκε στην αίθουσα.

Χθες, ανάλογη επιχείρηση της βελγικής αντιτρομοκρατικής στην πόλη Βερβιέ για τη σύλληψη τζιχαντιστών που ετοίμαζαν χτύπημα, είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον δύο ανθρώπων.

Οι επιθέσεις της προηγούμενης εβδομάδας με τους 17 νεκρούς στο Παρίσι έχουν σημάνει αυξημένο συναγερμό πανευρωπαϊκά.

Σχετικές ειδήσεις