ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Τρεις χιλιάδες αυτοί που σχετίζονται με το Ισλαμικό Κράτος

Τουρκία: Τρεις χιλιάδες αυτοί που σχετίζονται με το Ισλαμικό Κράτος

Περίπου 3.000 άτομα στην Τουρκία διατηρούν σχέσεις με την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), αναφέρεται σε έκθεση των τουρκικών υπηρεσιών πληροφοριών, στην οποία διατυπώνεται προειδοποίηση για τον κίνδυνο επιθέσεων εναντίον δυτικών συμφερόντων στη χώρα.

Στην έκθεση, η οποία δημοσιεύεται σήμερα από την εφημερίδα "Χουριέτ", προτείνεται να τεθούν υπό αυξημένη παρακολούθηση αυτές οι χιλιάδες ανθρώπων, με στόχο κυρίως να διαπιστωθεί ο ακριβής ρόλος εκάστου εξ αυτών.

Αναφέρεται εξάλλου πως σήμα "κόκκινου" συναγερμού εστάλη στις υπηρεσίες ασφαλείας, προειδοποιώντας για πιθανές επιθέσεις εναντίον των προσβειών δυτικών χωρών από τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, μετά τις επιθέσεις της περασμένης εβδομάδας στο Παρίσι, που στοίχισαν τη ζωή σε 17 ανθρώπους.

Οι δυτικοί πολίτες και οι υποδομές του ΝΑΤΟ είναι επίσης ενδεχόμενοι στόχοι, προσθέτουν οι τουρκικές υπηρεσίες πληροφοριών.

Η έκθεση προειδοποιεί επίσης για ενδεχόμενες βομβιστικές επιθέσεις από "εν υπνώσει πηρήνες" "οπουδήποτε και οποτεδήποτε" στην Τουρκία.

Έως 700 τουρκοι πολίτες έχουν ενταχθεί στις τάξεις των τζιχαντιστών του ΙΚ στη Συρία και δημιουργούν την απειλή μιας επίθεσης στην Τουρκία σε περίπτωση που επιστρέψουν στη χώρα, δήλωσε την Πέμπτη ο τουρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο Τσαβούσογλου δήλωσε επίσης πως η χώρα του απαγόρευσε την είσοδο στο έδαφός της περίπου 7.250 προσώπων ύποπτων ότι ήθελαν να μεταβούν στη Συρία και πως απέλασε 1.160 μαθητευόμενους τζιχαντιστές.

Σχετικές ειδήσεις