ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Η Αλ Νούσρα υποστηρίζει πως κατέρριψε αεροσκάφος

Συρία: Η Αλ Νούσρα υποστηρίζει πως κατέρριψε αεροσκάφος

Το Μέτωπο Αλ Νούσρα, το συριακό σκέλος της Αλ Κάιντα, υποστήριξε σήμερα ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας κατέρριψε ένα στρατιωτικό αεροσκάφος γεμάτο με τρόφιμα και πυρομαχικά.

Η πληροφορία αυτή, που κυκλοφόρησε στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης που χρησιμοποιεί το Μέτωπο Αλ Νούσρα, δεν έχει επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητες πηγές. Τα επίσημα, συριακά μέσα ενημέρωσης δεν έκαναν καμία αναφορά στην κατάρριψη του αεροπλάνου που σύμφωνα με την οργάνωση έγινε κοντά στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Άμπου αλ Ντούχουρ, στην επαρχία του Ιντλίμπ.

Το αεροδρόμιο αυτό ελέγχεται από τις δυνάμεις του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.
Από το 2011, οπότε ξέσπασε η εξέγερση που εξελίχθηκε σε εμφύλιο πόλεμο στη Συρία έχουν καταρριφθεί πολλά αεροσκάφη και ελικόπτερα. Τον περασμένο μήνα ένας Ιορδανός πιλότος αιχμαλωτίστηκε από μαχητές του Ισλαμικού Κράτους όταν το αεροσκάφος του καταρρίφθηκε κοντά στη Ράκα, το προπύργιο των τζιχαντιστών στη βορειοανατολική Συρία.

Η συριακή κρατική τηλεόραση, πάντως, μετέδωσε επικαλούμενη στρατιωτική πηγή πως το μεταγωγικό αεροπλάνο συνετρίβη το βράδυ του Σαββάτου εξαιτίας "των καιρικών συνθηκών και της πυκνής ομίχλης". Το πλήρωμα σκοτώθηκε κατά τη συντριβή, η οποία σημειώθηκε ενώ το αεροπλάνο προσπαθούσε να προσγειωθεί στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Αμπού αλ-Ντούχουρ στην επαρχία Ιντλίμπ.

Σχετικές ειδήσεις