ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Έκρηξη βόμβας στην Κωνσταντινούπολη

Τουρκία: Έκρηξη βόμβας στην Κωνσταντινούπολη

Μία βόμβα εξερράγη σήμερα (18/1) στην κεντρική Κωνσταντινούπολη και άλλες δύο εξουδετερώθηκαν από την αστυνομία με ελεγχόμενη έκρηξη.

Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί, από την έκρηξη της αυτοσχέδιας βόμβας που είχε τοποθετηθεί κοντά σε υποσταθμό ηλεκτρικής ενέργειας στην περιοχή Φατίχ.
Εν τω μεταξύ, μία μονάδα εξουδετέρωσης βομβών εξουδετέρωσε με ασφάλεια παρόμοιο εκρηκτικό μηχανισμό στην περιοχή Μάλτεπε, στην ασιατική πλευρά της πόλης, ο οποίος είχε τοποθετηθεί κάτω από ένα άγαλμα του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, ιδρυτή της κοσμικής Τουρκίας, ανέφερε η Σαμπάχ.

Η αστυνομία απενεργοποίησε επίσης ένα δέμα που περιείχε μία βόμβα και είχε τοποθετηθεί σε στάση λεωφορείου στο εργατικό προάστιο Σουλτανγκαζί, ανέφερε στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα.

Οι δύο βόμβες που εξουδετερώθηκαν από την αστυνομία είχαν μηνύματα που τις συνέδεαν με κουρδικές οργανώσεις, σύμφωνα με πληροφορίες. Η αστυνομία δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη προκειμένου να τις επιβεβαιώσει.

Αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί είχαν βρεθεί σε δύο εμπορικά κέντρα στην Κωνσταντινούπολη και είχαν απενεργοποιηθεί στις 11 Ιανουαρίου.

Κούρδοι αυτονομιστές, ριζοσπάστες ισλαμιστές και ακροαριστερές οργανώσεις έχουν πραγματοποιήσει φονικές βομβιστικές επιθέσεις στην Κωνσταντινούπολη, τη μεγαλύτερη τουρκική πόλη και σημαντικό προορισμό για τον ευρωπαϊκό τουρισμό.

Σχετικές ειδήσεις