ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Τουλάχιστον 43 άμαχοι νεκροί σε προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους

Συρία: Τουλάχιστον 43 άμαχοι νεκροί σε προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους

Τουλάχιστον 43 άμαχοι σκοτώθηκαν και 150 τραυματίστηκαν σε βομβαρδισμό που πραγματοποίησε η συριακή αεροπορία χθες (20/01/2015) σε περιοχή που τελεί υπό τον έλεγχο της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο βορειο-ανατολικό άκρο της Συρίας, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Είναι ένας από τους πλέον αιματηρούς απολογισμούς από επιδρομή των δυνάμεων του Μπασάρ αλ-Ασαντ εναντίον θέσεων της οργάνωσης ΙΚ, σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση που διαθέτει μεγάλο δίκτυο πηγών μεταξύ των πολιτών, στρατιωτικών και γιατρών στη χώρα και η οποία αρχικά είχε κάνει λόγο για 27 νεκρούς στην επιδρομή.

"Οι επιδρομές είχαν στόχο ζωαγορά στο Ταλ Χαμίς που τελεί υπό τον έλεγχο του ΙΚ", τονίζει. Από την αραβική τοποθεσία Ταλ Χαμίς της επαρχίας Χασάκα, όπου η πλειονότητα των κατοίκων είναι Κούρδοι, οι εξτρεμιστές του ΙΚ εξεδίωξαν τους αντάρτες που πολεμούσαν τις δυνάμεις του Μπασάρ αλ-Ασαντ στον απόηχο της προέλασής τους στη χώρα.

Σύμφωνα με την προσκείμενη στη Δαμασκό εφημερίδα Al-Watan "δεκάδες μέλη του ΙΚ σκοτώθηκαν στην επιχείρηση του στρατού στο νότιο Ταλ Χαμίς. Οι τζιχαντιστές "χρησιμοποιούν τη ζωαγορά ως σημείο διακίνησης πετρελαίου που έχει αντληθεί παράνομα", γράφει.

Μετά την εμπλοκή της στον πόλεμο στη Συρία το 2013, η τζιχαντιστική οργάνωση κατέλαβε αρκετές πετρελαιοπηγές.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, οι θέσεις του ΙΚ στη Χασάκα αποτελούν στόχο καθημερινών αεροπορικών επιδρομών της συριακής αεροπορίας αλλά και του υπό τις ΗΠΑ συνασπισμού που πολεμά τους τζιχαντιστές.

Τον Νοέμβριο αεροπορικές επιδρομές της συριακής αεροπορίας είχαν προκαλέσει τον θάνατο 100 ανθρώπων στη Ράκα, το μεγαλύτερο προπύργιο του ΙΚ που σπέρνει τον τρόμο στα εδάφη τα οποία ελέγχει στη Συρία και το Ιράκ.

Σχετικές ειδήσεις